Vîlceanu publică dovada: PSD a votat împotriva reducerii vârstei de pensionare a minerilor

Raportul de respingere al Comisiei de muncă din Camera Deputaților pe modificările legislative care ar fi permis pensionarea mai devreme a celor care lucrează în condiții deosebite nu a fost încă publicat, deși au trecut săptămâni bune de la ședință. În mod normal, raportul ar fi trebuit să apară pe site-ul Camerei Deputaților în 1-2 zile.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, cel care a spus de la început că raportul este nefavorabil, a prezentat pe pagina de socializare un document care atestă că a spus adevărul. "Atașez astăzi un extras din sinteza ședinței Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, când PSD a respins inițiativele pentru pensionarea minerilor, document pe care l-am promis. Raportul de respingere nu a fost încă publicat", a scris Vîlceanu miercuri pe pagina de socializare.

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, inițiator al proiectului, îl contrazisese public, spunând că de fapt raportul nici nu a fost discutat în comisie. Un alt inițiator, senatorul Florin Cârciumaru, a fost mai nuanțat, spunând că, indiferent dacă a fost sau nu vot, dacă a fost sau nu nefavorabil, important este că în plen se va mobiliza toată lumea și proiectul va fi adoptat.

Vîlceanu a vrut să atate că totul a fost minciună. "Inițiatorii-salvatori nici nu și-au susținut proiectul în comisie, iar apoi mințeau flagrant că nu a fost pe ordinea de zi. Proiectul lor a fost pe ordinea de zi, a fost respins, cu un singur vor împotriva respingerii. Al meu! La comisie a fost prezent inclusiv Marius Budăi, dăncilul de la muncă, cel care a promis în Gorj un proiect pentru mineri și energeticieni, acum câteva luni, și a mințit", a fost mesajul deputatului liberal.

Cei opt mii de mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia care așteaptă această lege ar putea protesta în această toamnă. Deja la Cariera Jilț Sud de strâng semnături pentru pichetarea Palatului Administrativ, acolo unde sunt cabinetele parlamentare.

Liderii sindicali spun la rândul lor că, dacă legea nu este adoptată până pe 12 octombrie, nu ar mai fi șanse în acest an, pentru că se intră în campanie electorală, vin sărbătorile, iar parlamentarii nu vor mai fi la muncă. (R.S.)

Galerie foto


Vizualizări: 2,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: