Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Vîlceanu, împotriva intrării CE Oltenia în Fondul Suveran de Investiţii

Deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a votat marţi împotriva intrării Complexului Energetic Oltenia în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Deputatul spune că societatea din Gorj nu va mai putea face exproprieri pentru cauză de utilitate publică dacă va face parte din Fond.

PSD încearcă de vreo zece ani să mute toate companiile strategice din România într-un fond de investiţii, dar proiectul a fost mereu blocat. Principalul motiv a fost acela că România riscă să îşi piardă şi ce a mai rămas din suveranitatea economică, după ce va da acest fond în administrarea unui privat. De această dată, PSD a trecut înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii în programul de guvernare, iar opoziţia la acesta este mult mai redusă decât în anii trecuţi. PSD spune că va lista Fondul la bursă, iar cu banii obţinuţi va construi cele opt spitale regionale promise, autostrăzi şi aşa mai departe.

 Fără exproprieri pe cauză de utilitate publică

Complexul Energetic Oltenia nu făcea parte iniţial din lista companiilor care vor face parte din acest fond, pentru că era pe pierderi. Cum a devenit profitabilă, cum a apărut propunerea de adăugare a acesteia în listă. Propunerea a venit din partea PSD, în cadrul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor.

„Iniţial, proiectul se referea la 23 de companii, însă, în cadrul şedinţei de marţi, deputatul PSD Şimon Gheorghe, care este şi preşedintele acestei comisii, a introdus un amendament prin care şi alte companii cu capital majoritar de stat intrau sub incidenţa proiectului, printre care şi Complexul Energetic Oltenia”, se arată într-un comunicat al PNL Gorj.

Deputatul Dan Vîlceanu a votat împotriva acestui amendament, dat fiind faptul că prin acest proiect vor interveni schimbări majore la Complexul Energetic Oltenia. Una dintre acestea este imposibilitatea entităţii energetice de a beneficia de hotărâri de guvern privind cauze de utilitate publică, pentru că acţionar la CEO nu va mai fi statul, a spus Vîlceanu.

Proiectul se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi va fi supus votului, miercuri, 6 iunie.

LISTĂ

Printre noile companii propuse să intre în Fondul Suveran de Investiţii sunt: Complexul Energetic Oltenia SA, CFR SA, Societatea de Radiocomunicaţii SA, Poşta Română, Aeroportul Timişoara Traian Vuia, Uzina Termoelectrică Midia SA, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile  SA şi Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA.

Vizualizări: 1,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: