“Vaccinarea la chiuvetă” a dus opt gorjeni în boxa acuzaților

Au dat șpagă să primească adeverințe false de vaccinare și au fost trimiși în judecată. Opt gorjeni ajung în boxa acuzaților într-un dosar penal. 

Acuzațiile sunt de luare de mită, fals informatic în formă continuată, instigare la comiterea infracțiunii de fals informatică, dare de mită și complicitate la luare de mită.

Dosarul a fost disjuns dintr-un alt dosar penal, care vizează o asistentă medicală din comuna Ionești. Aceasta lua șpagă între 500 și 2.000 de lei ca să arunce serul antiCovid în chiuvetă și să elibereze adeverințe medicale în fals. Medicul de familie unde lucra femeia habar nu avea de ilegalitățile pe care le comitea asistenta. 

Ea a fost trimisă în judecată de luni bune. Acum alte opt persoane au fost trimise în judecată. Aceștia au termen înainte de Crăciun. “Amână judecarea cauzei şi acordă termen de judecată la data de 20.12.2023, ora 10:00, pentru a emite mandat de aducere a martorului lipsă şi pentru a cita următorii trei martori din rechizitorii”, au stabilit, miercuri, judecătorii de la Tribunalul Gorj.

Cei judecați acum au dat ori au intermediat mită ca să nu se vaccineze anti-Covid, dar să primească adeverință de vaccinare. 

Vizualizări: 2,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: