Uzina Mecanică Rovinari face angajări

Două zeci de posturi de prelucrători prin aşchiere pentru maşini cu comandă numerică au fost scoase la concurs de Uzina Mecanică Rovinari (UMR). Unitatea a achiziţionat recent utilaje noi printr-un proiect finanţat parţial din fonduri europene şi are nevoie de personal specializat pentru a le manevra. Găsirea persoanelor potrivite pentru această activitate s-a dovedit a fi o sarcină dificilă. Compania este dispusă chiar să-i specializeze pe cei care vor să lucreze în acest domeniu.

Uzina Mecanică Rovinari a accesat în 2013 un proiect de 4 milioane de euro pentru achiziţia de maşini-unelte prelucrări mecanice cu comandă numerică, aparate de sudură şi prese de îndoit tabla. Jumătate din sumă este asigurată din fonduri europene, iar cealaltă jumătate din fondurile unităţii. Pentru a suporta cofinanţarea, conducerea UMR a contractat un credit bancar pe care va trebui să îl returneze în următorii şapte ani. Conducerea unităţii spune că se impunea înnoirea utilajelor pentru a putea intra pe piaţa externă, dat fiind faptul că pe plan local nu au fost încheiate multe contracte.

Proiectul se încheie în luna martie a acestui an şi este nevoie de personal pentru a manevra noile utilaje. „Avem nevoie de 20 de prelucrători prin aşchiere pentru maşini cu comandă numerică. Căutăm de ceva timp. Nu am găsit până acum. Cei care ştiu să manevreze au peste 50 de ani şi lucrează la alte societăţi. Candidaţii trebuie să aibă cunoştinţe de desen tehnic, studii profesionale sau liceale. Îi vom trimite şi la şcolarizare la Craiova pentru 6 luni. Prelucrătorii au cele mai mari salarii din unitate, circa 1600-1700 lei”, a spus Aurel Măceşanu, directorul UMR SA.

Investiţia atrage noi contracte

Unitatea a încheiat un contract anul trecut cu CE Oltenia ce prevede realizarea unui nou circuit de bandă transportoare la cariera Pinoasa. Complexul a modernizat un utilaj şi vrea să-i facă circuit. Proiectul a fost demarat luna aceasta şi trebuie finalizat în termen de 6 luni. Pe contractele încheiate pe plan extern, angajaţii unităţi lucrează la nişte construcţii sudate pentru o firmă din Suedia. „Mai avem mici contracte cu firme din Franţa şi Germania, diverse construcţii sudate. Dotarea cu utilaje noi pentru lucrările de pe piaţa externă am făcut-o, nu pentru minerit. Au început să vină oferte, când le prezentăm maşinile altfel discută. E altă abordare. De afară semnalele sunt că e o piaţă mai bună decât în trecut. Sunt optimist”, a mai spus directorul Măceşanu.

PERSONAL

În cadrul Uzinei Mecanice de la Rovinari mai prestează activitate circa 300 de salariaţi. În trecut au fost făcute disponibilizări, însă între timp o parte din vechii salariaţi au fost reangajaţi, în special sudorii şi prelucrătorii. 

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: