Unii edili din Gorj așteaptă reforma din administrație. Primar: Eu nu credeam că va veni vreodată

Sunt primari din județul Gorj văd cu ochi buni reforma din administrația publică anunțată de Guvernul lui Marcel Ciolacu, în timp ce alții sunt total împotrivă. Un primar pro reduceri în sectorul bugetar este Victor Geogia. El speră însă ca lucrurile să fie făcute de sus în jos și să se analizeze bine instituțiile unde șefii nu au obiectul muncii sau unde sunt prea mulți funcționari. Una peste alta, reforma ar trebuie începută de la centru.

Primarul din comuna Bengești-Ciocadia este unul dintre susținătorii reformei, mai ales dacă dispar funcții de director acolo unde nu sunt justificate.

”Eu sunt de acord cu această reformă în administrație, pentru că, în primul rând sunt instituții care nu-și au rostul, unde avem director și 6 salariați dau un exemplu. Dacă tot au început-o să se tină de ea și să o facă așa cum trebuie, chiar dacă pierd câteva voturi, aparatul bugetar e foarte stufos. Și este foarte important să înceapă de sus pentru că în primării sunt și puțini oameni, ducem lipsă și de specialiști și cu mâna de funcționari care îi avem facem de toate”, a precizat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.


Edilul din comuna Slivilești, Sorin Bucurescu, așteaptă de ani buni această reformă și chiar își pierduse orice speranță că se va mai face ceva în acest sens. ”Această reformă este foarte bună, numai să se și aplice. Eu unul nu credeam că va veni vreodată. Să se reducă și din bugetari, și din consilierii locali și să intre în Consiliul Județean și Prefectură că acolo sunt prea mulți. Cei mai buni să rămână și să fie plătiți după volumul de muncă și performanță. Nu să stea o turmă care să întoarcă o hârtie de pe o parte pe alta. Bani economisiți din această reformă să-i bage în educație și sănătate  că suntem la pământ. Dacă fac tot săli de sport în boscheți nu au făcut nimic”, a spus Sorin Bucurescu


Mai mult decât atât ,Bucurescu consideră că ar trebui să se țină cont de numărul de locuitori ce reiese din ultimul recensământ și în funcție de asta să se stabilească și numărul funcționarilor din primării sau chiar a aleșilor locali.

”În plus de asta să umble și la mine fără probleme pentru că numărul de locuitori a scăzut de la 5.000 la 3.000 după ultimul recensământ, dar să umble la primăriile care au același număr de locuitori cu mine și au un număr dublu de angajați. Dacă eu pot lucra cu 12 funcționari, alt primar ce face cu 24? De ce să mai am 13 consilieri dacă numărul cetățenilor s-a înjumătățit?”, a mai precizat Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 4,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: