Încep lucrările pe drumul Târgu-Jiu-Herculane

 Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a emis un ordin, pe 16 august, pentru a începe lucrările de consolidare a sectorului DN 67D Valea Cernei – Băile Herculane, drumul care leagă Târgu Jiu de Băile Herculane. 

Aceste lucrări de consolidare, pe traseul DN 67D Valea Cernei – Băile Herculane, vor fi desfășurate pe o distanță de aproape 20 de kilometri și vor fi efectuate de Asocierea alcătuită din Trustul de Construcții DROBETA S.A. & CONREP S.A. & EXPLAN S.R.L. & REAL CONSTRUCT MANAGEMENT S.R.L. & TRANSPORT PUBLIC URBAN DROBETA S.A.

Principalele activități care vor fi realizate, în special pe sectoarele unde nu s-au efectuat lucrări în ani precedenți, includ înlocuirea structurii rutiere existente, construirea de ziduri de sprijin, măsuri de protecție pentru taluz, realizarea rigolelor, drenuri pentru drenarea apei, curățarea de sedimente, înlocuirea sau reparația podurilor, amenajarea albiei apei în amonte și aval, refacerea coroanelor, lucrări la poduri de-a lungul traseului, inclusiv hidroizolații, rosturi de dilatație, parapete și trotuare.

Acest lucru a fost comunicat de către DRDP Timișoara, care gestionează porțiunea de drum aflată în proces de reparații, între kilometrii 89+700 și 108+390. Segmentul de drum până la kilometrul 89+700 este în administrarea DRDP Craiova.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 72.893.210 lei, fără TVA, iar durata estimată pentru finalizarea acestora este de 18 luni.

Drumul Național 67D reprezintă legătura între Târgu Jiu (județul Gorj) la intersecția cu DN 67 Târgu Jiu – Motru și Băile Herculane (Caraș-Severin) la intersecția cu DN 6 Orșova – Timișoara, trecând prin Baia de Aramă (Mehedinți), și are o lungime totală de 108 kilometri.

Vizualizări: 3,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: