Un sat din Gorj iese din izolare

După zeci de ani în izolare, un sat din Gorj va fi modernizat. În primă fază, va fi asfaltat drumul ce duce spre cătun. Este vorba despre satul Rătez, din comuna gorjeană Godinești. În același proiect de investiții, au mai fost prinse și alte drumuri din satele Câlcești, Chiliu și Pârâul de Vale.

Satul Rătez este unul dintre puținele sate care au rămas izolate în județul Gorj. Ulițele de pământ nu au văzut niciodată asfaltul și puțini oameni au mai rămas în sat. Cum a murit cât un localnic, cum s-a mai închis câte o casă. Multe locuințe riscă să se facă una cu pământul pentru că nu se mai întoarce nimeni în sat tocmai din cauza lipsei utilităților și a drumurilor fără asfalt.

În Rătez, nu există magazin sau farmacie. O mașină vine de două ori pe săptămână să le aducă oamenilor pâine și mâncare.

Autoritățile au găsit fonduri ca să asfalteze, în sfârșit drumul din satul Rătez, dar și alte ulițe din alte zone. „Obiectul contractului este reprezentat de modernizarea a patru drumuri comunale din comuna Godinești, județul Gorj, situate în intravilanul si extravilanul satelor Calcesti, Chiliu, Ratez si Paraul de Vale: DC122 (strada Luncilor), DC123 (strada Principală), DC115 (strada Plopilor) și DC120 (strada Vâlcelei)”, anunță Primăria Godinești. 

Valoarea lucrărilor este de peste 6 milioane de lei.

Vizualizări: 9,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: