Un primar din Gorj, decis să nu mai plătească nemunca celor de la „416”

Primarul din Slivilești s-a decis să pună piciorul în prag și să le ceară beneficiarilor de ajutoare sociale din comună să vină și să presteze munca pe care trebuie să o facă în fiecare lună în folosul comunității, așa cum prevede legea.

Sorin Bucurescu a avut însă și surpriza de a descoperi că are consăteni, inclusiv vecini de-ai săi, care i-au dat răspunsuri negative, refuzurile fiind motivate în fel și chip, doar pentru a nu veni la muncă. Edilul și-a tăiat inclusiv vecinii de la ajutorul social, Cristi Armegioiu fiind un exemplu în acest sens. „E vecin cu mine, a crezut că glumesc, dar i-am spus că nu e de joacă. Suntem vecini în satul Cojmănești, l-am rugat de câteva ori să vină, că treabă e destulă de făcut. I-am spus că avem șanțuri prin comună necurățate și pline de buruieni, ne mănâncă șerpii, dar el a spus că nu poate. Păi, eu să stau să mă rog de fiecare? Unde ajungem? Le-am spus clar că nu va fi nimeni iertat, chiar dacă e vorba de vecini sau prieteni, pentru că nu avem bani la buget, iar cei care sunt trebuie să îi drămuim cât mai bine ”, a spus edilul.

„Îl înțeleg, e primar, chiar dacă suntem vecini”

Primarul le-a transmis consătenilor săi încă din primăvară că dă milităria jos din pod, iar acum, în două săptămâni, a tăiat de pe lista cu beneficiari șase persoane din cele 45. Cristi Armegioiu are motivele și explicațiile sale, dar tot nu l-a convins pe primar pentru scuzele prezentate. „Aveam mama bolnavă în altă comună și a trebuit să stau cu ea acolo. Nu m-a iertat nici primarul și nici secretarul, că și secretarul e vecin cu noi aici. Le-am spus că nu mă pot duce la muncă atunci când m-au chemat și după aia am primit hârtia acasă că nu mai sunt pe tabel. L-am și întrebat pe secretar cum a putut să semneze hârtia de mi-a trimis-o, că pe primar, hai că îl înțeleg, e primar, chiar dacă suntem vecini. De muncă sunt bun, nu zic că nu, dar dacă nu s-a putut atunci, astea au fost situațiile. Aveam 3 milioane de lei vechi pe lună, era pâinea asigurată în casă, așa ce fac?”, spune Armegioiu.

Bucurescu i-a transmis că dacă depune dosarul din nou și îndeplinește condițiile legale poate să redevină beneficiar al ajutorului social, dar până atunci mai e cale lungă.

AJUTOR

Fiecare beneficiar de ajutor social primește lunar de la stat cel puțin 250 de lei, în funcție de numărul membrilor de familie. Cel mai important lucru pentru ei este însă faptul că statul le recunoaște calitatea de asigurați medical, iar asta contează enorm, după cum spune Dumitru Murgu, unul din localnicii din Slivilești care merge la toate muncile la care e trimis de cei de la primărie. „Scapi de plată la spitalizare, că iei adeverință de la primărie și nu mai ești așa, pe cont propriu, că așa nu-ți convine. Eu am fost o săptămână internat la Târgu Jiu și dacă nu aveam adeverința trebuia să dau la doctori acolo 14 milioane. Am dus adeverința și nu am plătit. Ce nu făceam cu 14 milioane dacă îi aveam…”, oftează bărbatul.

Vizualizări: 29,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: