Un mecanic de locomotivă, martor la nenorocirea din Târgu Jiu: Copilul ardea ca o torță!

Tragedia în care un adolescent de 15 ani a fost la un pas să își piardă viața după ce s-a urcat pe un vagon și s-a electrocutat s-a petrecut aproape sub ochii unui mecanic de locomotivă. Bărbatul se afla în imediata apropiere și a auzit strigătele disperate ale unei fete. Ajuns la fața locului el a văzut un băiat trântit pe pământ și care ardea ca o torță. Au urmat minute de coșmar pe care niciunul dintre martori nu le va uita prea curând.

Omul mărturisește că într-o primă fază a crezut că adolescentul este mort.

Eu sunt cel care a auzit bubuitura, fumul și la un moment dat am crezut că locomotiva la cuplarea pantografului, retezase firul și mă întrebam cum și de ce că așa ceva. Nu ar putea fi posibil! Continuând traversarea liniilor pe dalele de beton către parcarea de lângă fosta magazie de mărfuri CF, de pe Ana Ipătescu, acolo unde aveam mașina parcată, a căzut cerul pe mine auzind țipetele unei fete pe care nu reușeam să o văd din cauza unui tren garat pe linia vecină. 

Am început să alerg și în același timp am scos telefonul sunând la 112 cerând ajutor și sperând la un miracol. Ajutor cerea, țipând, și tânăra care se afla acolo! Fata se îndepărtase oarecum învârtindu-se în cerc. 

Ieșea fum din resturile de haine...copilul nu mișca...eu certam tipul de la capătul telefonului zicându-i că dacă nu e mort, moare din cauza hainelor care ardeau și... la un moment dat a mișcat, am început să-i zic tipului că mișcă.... că trăiește și că SĂ SE GRĂBEASCĂ CĂ TRĂIEȘTE! 

A apărut și polițistul căruia i-am zis că ne trebuie ceva să înăbușim flăcările... omul își desfăcea deja geaca... fata țipa și era de vorbă cu o altă persoană...cred că tot polițist.

Băiatul începuse să se miște mai tare, iar polițistul îi cerea să se liniștească fiindcă arsurile erau prea profunde și ne era frică să nu crape pielea de pe picior, șold, etc!

Au sosit ambulanțele, pompierii, nu știu ce au mai sosit. 

Au luat copilul, au interogat fata, am înțeles că telefonul din mâinile fetei era al băiatului și asta m-a făcut să cred că probabil îi ceruse fetei să-i facă poză pe vagon, altfel nu înțeleg ce căuta acolo sus, acolo unde de regulă nimeni nu scapă de cei 27000 volți.

Nu mai am timp acum să vă detaliez,dar dacă e necesar și mai găsesc timp...vă pot descrie exact ce s-a întâmplat în acest nefericit caz. (...) Doamne ajută că trăiește și sper să fie ok!”, mărturisește mecanicul de locomotivă Ion Laurențiu Mitru. 

Adolescentul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu conștient. A fost stabilizat și transferat în București. Avea arsuri pe 90% din suprafața corpului.

Vizualizări: 7,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: