UCB rămâne fără specializarea de… paznici
UCB rămâne fără specializarea de… paznici
Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu nu va mai organiza înscriere pentru specializarea Ordine şi Siguranţă Publică. Este programul de studii urmat de cei care doreau să lucreze în poliţia locală sau ca agenţi de pază. Pe de altă parte, se anunţă o nouă specializare, însă cel mai probabil, înscrierile la aceste nou curs se vor efectua abia în toamnă.
După trei ani în care UCB a şcolarizat studenţi pe specializarea Ordine şi Siguranţă Publică, acum trebuie să renunţe la ea. Guvernul a decis schimbarea domeniului specializării. Astfel cei care vor dori să urmeze aceste cursuri vor trebui să se înscrie fie la Academia de Poliţie, în capitală, fie în Academia Forţelor Terestre sau în cea de Ştiinţe Militare şi de Informaţii.
Circa 60 de studenţi erau şcolarizaţi până în prezent pe această specializare, iar durata cursurilor este de trei ani. “Singura specializare cu care nu o să mai mergem noi la momentul acesta este OSP-ul, Ordine şi Siguranţă Publică. Motivul este schimbarea domeniului studiilor. Din ştiinţe juridice, au trecut-o în ştiinţe militare. Va trebui practică făcută cu armament, cu poligoane, cu alte chestiuni. A fost în domeniul ştiinţelor juridice şi de aceea am şi autorizat programul respectiv de studii, pentru că era în domeniul nostru. Conducerea actuală de Guvern a trecut-o în domeniul ştiinţelor militare. Anual aveam două grupe. Nici anul trecut nu am mai organizat admitere şi am mers cu ei în lichidare”, a declarat Moise Bojincă, rectorul Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.
Pierde una, primeşte alta
Începând cu anul universitar viitor există posibilitatea ca UCB să poată organiza admitere şi pentru cei care vor să urmeze cursuri care, după finalizarea studiilor, le-ar da posibilitatea să lucreze în domeniul învăţământului. Este vorba de cadre de pregătire didactică, învăţători, institutori, educatori. Până în prezent cei care doreau să urmeze aceste cursuri trebuiau să meargă la alte facultăţi din ţară. “A apărut în schimb Pedagogia Învăţământului Preşcolar şi Primar, numai că nu s-a publicat hotărârea de Guvern. Este posibil să apară în perioada aceasta şi atunci putem din toamnă să organizăm şi aici admitere. Am fost autorizaţi pentru 50 de locuri, deci două grupe” a mai spus rectorul Moise Bojincă.
Cel mai probabil,înscrierile la această nouă specializare se vor putea face în cea de-a doua etapă, în perioada 9-15 septembrie.