Trei orașe din Gorj ar dispărea dacă s-ar face reorganizarea propusă de mediul de afaceri

Trei orașe din Gorj ar dispărea în cazul în care s-ar face reorganizarea propusă de mediul de afaceri. Mediul de afaceri propune ca România să fie reîmpărțită în doar 15 județe, să nu mai fie comune cu mai puțin de 5.000 de locuitori și orașe cu mai puțin de 10.000 de rezidenți.

Din Gorj, orașul Țicleni, de exemplu, ar redeveni din start comună. Asta pentru că acum este cel mai mic oraș din Gorj și e mai mic chiar și decât o comună. Potrivit datelor de la ultimul recensământ, în Țicleni, mai locuiesc 3.934 de oameni.

Sub 10 mii de locuitori mai au și orașele Novaci, cu aproximativ 6.000 de locuitori sau Bumbești-Jiu, cu peste 7.000 de locuitori. 

Motru sau Rovinari, cu 15 mii, respectiv 10 mii de locuitori, s-ar încadra in condițiile propuse de mediul de afaceri și și-ar putea păstra acest statut. 

În cazul comunelor, Camera de Comert a propus un prag de 5.000 de locuitori. Și în această situație, multe comune din Gorj ar risca să fie desființate. Cea mai mică localitate din Gorj, de exemplu, este Săcelu. Are în jur de 1.300 de locuitori, dar sunt foarte multe comune care numără mai puțin de 5.000 de suflete, în Gorj. 

Vizualizări: 11,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: