Trei angajaţi ai Poliţiei Comunitare, cercetaţi pentru fals
Poliţiştii de la IPJ Gorj au fost ieri la sediul Poliţiei Locale Târgu Jiu, pentru a verifica o acuzaţie de fals la adresa unor angajaţi. Aceştia şi-ar fi cumpărat telefoane mobile şi tablete pe banii instituţiei, prin falsificarea semnăturii unui şef. Prejudiciul este de câteva mii de euro.
Cei trei angajaţi ai Poliţiei Locale Târgu Jiu sunt suspectaţi că ar fi falsificat semnătura directorului adjunct într-un contract de telefonie mobilă încheiat în numele instituţiei cu firma Vodafone în vederea achiziţionării a două telefoane marca Samsung Galaxy S4. O sesizare în acest sens a fost făcută şi la Pandurul, dar nu vom menţiona numele angajaţilor, deoarece nu au răspuns la telefon pentru un punct de vedere, iar conducerea Poliţiei Locale evită să dea nume. „Contractul a apucat să-şi producă efecte doar o lună, instituţia plătea şi nu se ştia pentru ce. Contractul încheiat cu Vodafone şi factura nu au fost înregistrate la noi. Abonamentele sunt de 40 de euro/lună. Cei trei au fost cercetaţi în Comisia de Disciplină, unde s-a dispus că fapta constituie infracţiune. Preşedintele comisiei a întocmit un raport prin care a fost înştiinţat directorul instituţiei Florin Urdea. Acesta avea obligaţia, în calitate de director, să sesizeze organele de cercetare penală, ceea ce nu a făcut. Directorul adjunct a făcut plângere la IPJ şi aşa s-au demarat cercetările”, a declarat un angajat al Poliţiei Locale.
IPJ face cercetări la Poliţia Locală
În cursul zilei de ieri, Inspectoratului Judeţean de Poliţie a ridicat documente de la sediul Poliţiei Locale. Reprezentanţii IPJ Gorj au confirmat că este vorba de un dosar penal. „În momentul de faţă, la Poliţia Locală Târgu Jiu, se fac cercetări într-un dosar penal. Urmează ca la finele cercetărilor să se propună soluţii legale”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
Contactat telefonic, directorul adjunct al Poliţiei Locale Târgu Jiu nu a dorit să facă prea multe comentarii pe acest subiect. Acesta a precizat că este în concediu de odihnă şi că repausul nu are legătură cu cercetările. „Eu nu acuz pe nimeni, sunt doar suspiciuni. Dacă s-a autosesizat cineva, dacă s-a întocmit un dosar, înseamnă că se cercetează şi trebuie să lăsăm organele de cercetare să-şi facă treaba. În acest moment, eu sunt în concediu de odihnă. Nu mi-am luat concediu din cauza acestor probleme, ci pentru că am avut nevoie să-mi primesc banii pe concediu”, a declarat Florin Băluţă, directorul adjunct al Poliţiei Locale Târgu Jiu.
Florin Urdea, directorul executiv, este de negăsit ca de fiecare dată când sunt probleme în instituţie.
Şefii primăriei promit anchetă
Angajaţii Poliţiei Locale sunt supăraţi pe autorităţile locale pentru că nu iau măsuri pentru a stopa ilegalităţile din instituţie. „În urma verificărilor privind acest ultim contract de telefonie mobilă au mai apărut alte trei contracte suspecte prin care au fost achiziţionate două telefoane mobile şi o tabletă, care nu se ştie pe la cine sunt. Prejudiciul total se ridică undeva la 3.000 de euro, numai din contracte de telefonie mobilă. Directorul instituţiei vine la serviciu când vrea şi pleacă tot când vrea, pentru că este ţinut în braţe de mama lui, secretara domnului primar. Noi am venit de mai multe în audienţă la domnul primar dar mama directorului Urdea nu ne-a lăsat să intrăm. Am reuşit să stăm de vorbă doar cu domnul viceprimar Aurel Popescu, dumnealui i-am prezentat toate problemele din instituţie”, a declarat un alt angajat al Poliţiei Locale Târgu Jiu. În paralel cu cercetările poliţiei, Primăria Târgu Jiu va demara propria anchetă la Poliţia Locală. „L-am anunţat pe domnul primar despre problemele celor care au venit în audienţă la mine. Urmează să facem o anchetă pentru a vedea dacă cele sesizate sunt lucruri reale şi cine se va face vinovat în situaţia în care există probe pentru aceste acuzaţii”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.