Titularizarea pe timp de grevă: Candidații vor susține doar proba scrisă. Fără inspecție la clasă

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Educației, candidații înregistrați pentru concursul național de Titularizare 2023 vor susține doar proba scrisă, fără inspecția la clasă. Această măsură a fost propusă în a douăsprezecea zi de grevă generală a profesorilor și a fost pusă în dezbatere publică vineri.

Ministerul Educației a explicat că concursul pentru angajarea personalului didactic de predare (titularizare) în învățământul preuniversitar în sesiunea 2023 constă doar într-o probă scrisă, în conformitate cu programele specifice aprobate de minister. Astfel, inspecția la clasă nu va mai fi necesară.

Data stabilită pentru proba scrisă este 12 iulie.

În cadrul expunerii de motive ale Ministerului Educației, care justifică măsurile luate în contextul grevei, se menționează că concursul național pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar din 2023 va fi organizat pentru un număr de 32.884 de candidați. Scopul acestui concurs este de a asigura angajarea cadrelor didactice calificate și de a permite absolvenților învățământului superior să se angajeze în învățământul preuniversitar cu un contract individual de muncă.

De asemenea, același proiect de ordonanță de urgență prevede că probele de competențe ale examenului de Bacalaureat din 2023, care au fost amânate și care ar fi trebuit să înceapă în 14 iunie, vor fi înlocuite cu mediile obținute pe parcursul liceului din cauza grevei profesorilor. În plus, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a nu va mai avea loc.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: