Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Telescaunul lui Călinoiu, o gaură în bugetul judeţului

Telescaunul de milioane de euro de la Rânca s-a dovedit o investiţie nerentabilă încă din prima iarnă de funcţionare. În trei luni, telescaunul nu a fost pornit mai mult de 25 de zile, din cauză că în celelalte a bătut vântul, a fost ceaţă sau chiciură. O vreme obişnuită pentru Vârful Păpuşa, acolo unde a fost amenajată pârtia cu care se laudă preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Uneori, deşi vremea permite pornirea instalaţiei, lipsesc turiştii, pentru că autorităţile uită să deszăpezească cei 600 de metri care o despart de drumul naţional. Una peste alta, telescaunul lui Călinoiu a înghiţit un miliard şi jumătate de lei vechi şi a produs de cinci ori mai puţin.

Telescaunul de la Rânca a funcţionat doar 25 de zile în aproximativ trei luni. Chiar şi în week-endul trecut telescaunul a staţionat. Potrivit conducerii Societăţii Vârful Păpuşa, principala cauză care împiedică funcţionarea telescaunului este vremea neprielnică. „Pe perioada întregului week-end, telescaunul nu a mers pentru că s-a depus chiciură pe cablu şi se puteau cauza defecţiuni tehnice. În acest sezon, telescaunul a funcţionat aproximativ 25 de zile, cu urcările salvamontiştilor cu tot. Vremea a fost principala cauză care a împiedicat punerea lui în funcţiune. Telescaunul nu funcţionează în condiţiile în care avem viscol peste 50 km/oră, se depune chiciură pe cablu, precum şi în condiţii de ceaţă pe pârtie vizibilă sub 10 metri”, a declarat Dan Chiţu, directorul Societăţii Vârful Păpuşa.

Chiţu a mai precizat că în cursul săptămânii nu se justifică punerea în funcţiune a telescaunului. „În cursul săptămânii, urcă doar 2-3 oameni şi nu se justifică punerea lui în funcţiune deoarece cheltuielile sunt foarte mari. De regulă, telescaunul funcţionează de vineri după-amiaza şi până duminică. Nu avem nocturnă, iar programul de funcţionare este între orele 9.00-17.00. O altă cauză pentru care nu avem solicitări mari pentru telescaun este aceea că de la drumul naţional mai sunt vreo 600 de metri care nu întotdeauna permit accesul”, a menţionat Dan Chiţu.

Încasările acoperă un sfert din cheltuieli

La darea în funcţiune a telescaunului, administratorii lui estimaseră că vor înregistra 20.000 de urcări/sezon, însă în această iarnă, până în momentul de faţă, au fost doar aproximativ 4.000 de urcări. Potrivit directorului Societăţii Vârful Păpuşa, încasările nu acoperă nici măcar jumătate din cheltuieli. „Încasările acoperă mult mai puţin de 50% din cheltuieli. Am estimat cheltuieli de aproximativ 1,2-1,5 miliarde de lei de lei vechi pe tot anul. Majoritatea ar trebui acoperite în sezonul rece, însă până în prezent am încasat circa 350 de milioane de lei vechi. Sperăm să mai avem ceva încasări şi la vară”, a declarat Dan Chiţu. În momentul de faţă, preţul biletului de telescaun pentru o urcare este de 7 lei. Pentru 10 urcări, iubitorii sporturilor de iarnă plătesc 50 de lei, iar copiii sub 12 ani plătesc pentru 10 călătorii suma de 30 de lei.

Telescaunul, funcţional de Cupa Mărţişorului

Administratorii telescaunului spun că în acest week-end telescaunul va fi funcţional, întrucât va fi organizată Cupa Mărţişorului. Ba mai mult, în aceste zile se fac pregătiri pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii foarte bune. „În aceste zile facem pregătiri pentru Cupa Mărţişorului. Week-endul acesta telescaunul va funcţiona. Până atunci trebuie să curăţim manual chiciura de pe cablul telescaunului, să batem zăpada, să punem porţile de concurs şi benzile de protecţie, acolo unde este cazul, precum şi să amenajăm spaţiul pentru îmbarcare. În momentul de faţă, pe pârtie, stratul de zăpadă este de 1,2 metri”, a menţionat Dan Chiţu.

La Cupa Mărţişorului sunt invitaţi să participe toţi iubitorii sporturilor de iarnă, indiferent dacă sunt profesionişti sau amatori. Înscrierile se fac în ziua concursului. Pentru toţi participanţii vor fi oferite premii. Până pe 2 martie, turiştii sunt aşteptaţi la sesiuni de antrenamente sub supravegherea specialiştilor Salvamont. Şi cu ocazia Cupei „Mărţişorului“, Consiliul Judeţean Gorj şi Salvamont se gândesc să le ofere reduceri de preţuri celor care vor folosi telescaunul de sub Vârful Păpuşa. 

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: