Tehnologie de ultimă generaţie pentru diagnosticul cardiovascular în Gorj

Clinica Medical One din Târgu Jiu a introdus cu succes investigații de angiografie CT coronariană, o metodă de diagnostic cardiovascular avansată, oferind astfel pacienților din regiune acces la o tehnologie de ultimă generație.

Această investigație a fost realizată cu succes la şase pacienți, folosind un tomograf de ultimă generație GE-Revolution Maxima, un aparat dotat cu aplicații avansate pentru imagistica coronarelor. Acesta permite evaluarea arterelor coronare, care sunt responsabile pentru vascularizarea mușchiului cardiac, fiind și cauza producerii infarctului miocardic

.

Unul dintre avantajele majore ale angiografiei CT coronariene este metoda non-invazivă, eliminând astfel necesitatea unor proceduri chirurgicale sau invazive pentru a evalua starea arterelor coronare. Tomograful de ultimă generație furnizează imagini detaliate, iar interpretarea este efectuată de medici supraspecializați în imagistică cardiacă.

Această investigație poate fi indicată în cazul pacienților cu dureri în piept atipice, oboseală la efort, risc cardiovascular moderat, antecedente familiale de boli de inimă sau alte modificări cardiace. De asemenea, poate fi folosită pentru evaluarea grafturilor la pacienții cu bypass aorto-coronarian.

Echipa care a făcut posibilă această realizare a inclus medici de imagistică, medici cardiologi, anesteziști, medici de UPU și tehnicieni operatori, cu sprijinul reprezentanților General Electric care au asigurat formarea personalului și facilitarea introducerii acestei tehnologii avansate.

Prin introducerea acestor servicii complexe, Clinica Medical One pune județul Gorj pe harta regiunilor din țară unde se poate beneficia de această investigație complexă.
 
 

Vizualizări: 1,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: