Tarabe sociale în Piața Centrală. Beneficiarii nu plătesc taxă de închiriere!

Bătrânii din județul Gorj, care fac un ban în plus din vânzarea produselor agricole, au posibilitatea să își vândă marfa la tarabe special amenajate pentru ei. Tarabele sociale, așa cum sunt ele numite, sunt amenajate în Piața Centrală din Târgu Jiu, și vor putea fi folosite doar de această categorie de mici vânzători. Ei vor fi scutiți de plata taxelor de închiriere, dar trebuie să respecte anumite condiții impuse de administrația locală.

 

Pentru a beneficia de o tonetă socială, vânzătorii trebuie să depună o cerere la administrația pieței. După ce respectiva cerere va fi aprobată, comercianții vor avea dreptul să își vândă marfa timp de două zile pe săptămână. În plus, o altă regulă impusă de Edilitara Public, societatea din subordinea Primăriei Târgu Jiu, responsabilă și cu acest sector, este legată de vârsta beneficiarilor de tarabe sociale. Aceștia trebuie să aibă peste 65 de ani pentru a-și putea comercializa marfa în zona respectivă.

Marfa vândută de bătrânii din Piața Centrală are mare trecere la cumpărători și asta pentru că de cele mai multe ori ei au la vânzare o cantitate mică de legume sau fructe, crescute natural în  gospodăriile proprii.

Vizualizări: 829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: