Piața producătorilor, on-line pe site-ul unei primării din Gorj

Piața producătorilor din comuna Polovragi este on-line pe site-ul primăriei din localitate. Fie că ajung în zonă sau nu, cei interesați sunt doar la un click distanță de produsele bio produse în gospodăriile din Polovragi. Gospodarii sunt cei care se bucură de promovarea gratuită de care beneficiază din partea autorităților locale.

Primăria din Polovragi este singura din județul Gorj care-și promovează producătorii locali pe site-ul instituției. La secțiunea ”Producători locali”, se regăsesc toți localnicii din comună care au la vânzare legume, fructe, lactate și brânzeturi, ouă, compoturi de casă și conserve, produse apicole, cereale, gemuri și dulcețuri, murături, siropuri și vinuri.

Cei care ajung în Polovragi și vor să cumpere produse bio direct din gospodăria localnicilor, intră pe site-ul primăriei, unde găsesc toți producătorii cu numere de telefon și adrese, dar și ce produse comercializează fiecare.

Autoritățile locale din Polovragi susțin că nu fac altceva decât să promoveze cât de mult pot oamenii, produsele și serviciile oferite de aceștia.

"Eu colaborez cu foarte mulți tineri din localitate care mereu vin cu idei noi. De cele mai multe ori mă surprind în mod plăcut și mă încântă inițiativele lor. Așa s-a întâmplat și cu promovarea producătorilor locali pe site-ul primăriei Polovragi. Un grup de tineri s-a ocupat de această secțiune, ei s-au mobilizat foarte bine, și-au împărțit sarcinile, au mers în teren și au luat date de la producători și așa s-a creat această piață on-line. Majoritatea producătorilor au fost încântați de idee, dar am avut și persoane reticente", a precizat Gheorghe Epure, primarul din Polovragi.

Ion Țîrlea este unul dintre producătorii din comuna Polovragi. L-am găsit pe site-ul primăriei la secțiunea ”Producători locali”- Produse apicole și recunoaște că promovarea aceasta îl ajută să-și vândă produsele.

”Este un lucru foarte bun că suntem susținuți și promovați de autoritățile locale. În comparație cu restul primăriilor din Gorj, primarul de la Polovragi chiar se ocupă de promovarea turistică a localității, dar și a noastră ca producători locali. Eu vând doar miere și produse apicole, dar dacă nu am fi promovați atât de bine recunosc faptul că nu aș reuși să vând foarte mult direct de acasă. Vin și foarte mulți turiști aici la noi, ia numărul de pe site, adresa și ne găsesc imediat".

Autoritățile locale din Polovragi s-au ocupat și de promovarea fiecărei pensiuni și case de vacanță în parte, pentru a reuși să atragă turiști în zonă cu povestea fiecărei locații.

Galerie foto


Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: