Tânără din Târgu Jiu: Vrem să facem din acest oraş cu adevărat Oraşul lui Brâncuşi
Vernisajul expoziţiei „Absolventul” a avut loc zilele trecute, la Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Astfel, lucrările elevilor din anii terminali, de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” au fost prezentate publicului, într-un cadru specific.
„Am reușit, alături de copiii din promoția 2019-2023, să conturăm creativitatea și emoțiile fiecăruia dintre ei într-un ansamblu de lucrări care au făcut parte de expoziţia ,,Absolventul". Îi felicit pe fiecare în parte și îmi doresc să ajungă cât mai departe și să nu își piardă seriozitatea, altruismul și creativitatea. Deja am doi viitori studenți pe Ciugudean Albert Andrei și pe Negomireanu Marta, care mai au de susținut doar examenul de bacalaureat. Și sunt sigur ca nu o sa fie singurii studenţi la arhitectura din aceasta promoţie”, a transmis arhitectul Alexandru Hortopan, unul dintre profesorii coordonatori.
Expoziţia a reunit tineri pasionaţi de arhitectura, design, grafică şi nu numai.
Pe lângă prezentarea lucrărilor, absolvenţii au vorbit deschis despre experienţa lor din liceu şi despre ce planuri de viitor au. Surprinderea a fost cu atât mai mare, întrucât, după terminarea facultăţii, tinerii gorjeni îşi doresc să se întoarcă înapoi acasă: „Ma bucur enorm ca am ajutat la organizarea acestui eveniment alături de domnii profesori coordonatori Alexandru Hortopan, Cătălin Negrea şi de colegul meu Albert Ciugudean, care o sa îmi fie coleg și pe parcursul celor șase ani facultate. Vreau sa le mulțumesc domnilor profesori pentru că dumnealor mi-au pus creionul în mana și m-au învățat ce înseamnă cu adevărat sa fii un arhitect. Le doresc colegilor mei mult succes în viaţă şi sunt sigură ca ne vom revedea peste ani şi ani pentru a ne uni forţele şi a face din acest oraş cu adevarat Orașul lui Brâncuși”, a transmis Marta Negomireanu, absolventă a Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”.
„Sunt onorat ca am făcut parte din acest liceu și ca am cunoscut oameni cu care sa pot ajuta la reabilitarea acestui oraș, de îndată ce termin cei șase ani de facultate, alături de colega mea, Negomireanu Marta. Nu am fi reușit sa luam locul al treilea la Concursul Hans Fackerman din cadrul FAUT fără sprijinul domnului nostru profesor Alexandru Hortopan. Vreau sa ii felicit pe colegii mei pentru munca depusă și ii mulțumim doamnei Denisa Șută pentru că ne-a oferit acest spațiu pentru eveniment. Mi s-a spus deseori ca am o linie fină, și văzând că pot desluși cu ușurință tainele geometriei descriptive, mi-am propus să profit de acest lucru și să și să îmi ating cu adevărat potențialul de viitor arhitect”, a completat Albert Ciugudean.
Participanţii s-au arătat încântaţi de reuşitele celor implicaţi şi au felicitat iniţiativa organizatorilor: „Din perspectiva mea, ca spectator, pot spune ca mi-a placut foarte mult iniţiativa profesorilor de a promova prin aceasta expoziţie nişte elevi foarte talentați, care au reuşit prin munca si ambiţie să obţină succesul. Proiectele prezentate au fost complexe şi se poate vedea efortul depus pentru construcția acestora”, a afirmat Ionuţ Marius Catană, absolvent al CNET, viitor student al UPB.