Începe Green CommUNITY Fest Târgu Jiu

Începe Green CommUNITY Fest, în perioada 23-25 iunie, un festival care include ateliere și activități destinate tinerilor din Târgu Jiu.

Evenimentul este organizat de Greenpeace România și Asociația Colour Your Dreams, în cadrul programului Târgu Jiu- Capitala Tineretului din România în 2023, un program care se concentrează pe dezvoltarea spațiilor urbane și proiectelor de sprijin și educație dedicate tinerilor. 


Vor fi proiecții de film, iar filmele prezentate în programul festivalului sunt apreciate la nivel internațional și prezintă oameni care s-au unit pentru a construi împreună o lume mai sustenabilă. "We the Power: The Future of Energy is Community-Owned" este un documentar despre localnicii care încep să-și producă propria energie verde, refuzând să mai depindă de corporațiile poluante care continuă să crească prețurile la energie. Vom descoperi cum comunitățile de energie din Spania și Marea Britanie revoluționează sistemul energetic și ne oferă exemple de comunități mai sănătoase și mai stabile financiar.

Proiecțiile și dezbaterile vor iniția un dialog constructiv despre schimbările climatice, rolul comunităților, energia regenerabilă, comunitățile de energie și sustenabilitatea în regiunile aflate în tranziție.

Unul dintre punctele cheie ale Green CommUNITY Fest este dezbaterea "Comunități de energie în Valea Jiului", prin care ne propunem să aducem în discuție rolul pe care îl au tinerii și comunitățile locale în procesul de tranziție justă. Prin comunitățile de energie, oamenii își obțin resursele pentru a-și produce energia regenerabilă, având control asupra costurilor energetice și contribuind la dezvoltarea unei regiuni și a oamenilor implicați în acest proces, în cadrul unui sistem energetic descentralizat.

VINERI, 23 iunie

Cinematograful Sergiu Nicolaescu

18:00 - proiecție de film documentar How to Change the World (2015, r. Jerry Rothwell)

20:00 - Despre activismul de mediu și impactul în comunitate (discuție cu Andreea Toma & Ana Mureșan, Greenpeace România)


SÂMBĂTĂ, 24 iunie

Cinematograful Sergiu Nicolaescu

18:00 - proiecție de film documentar We the Power: The Future of Energy is Community-Owned (2020, r. David Byars)

19:00 - Comunități de energie în Valea Jiului (dezbatere cu Alexandru Kelemen, ADTI Valea Jiului)


DUMINICĂ, 25 iunie

Centrul de Tineret START

10:00-12:00 - Atelier de jurnalism cu Oana Filip, reporter Scena9

Cinematograful Sergiu Nicolaescu

18:00 - proiecție de film documentar Animal (2021, r. Cyril Dion)

Galerie foto


Vizualizări: 691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: