Sute de turiști zilnic la Peștera Polovragi

Peștera Polovragi aduce bani frumoși Primăriei Polovragi. Administrată de autoritățile locale, grota a atras câte 500 de turiști pe zi în vacanța de Paște - 1 Mai. Încasările se vor întoarce în investiții în peștera devenită celebră datorită frumuseții și a legendelor care spun că acolo s-a adăpostit zeul dacilor, Zamolxe.

Sute de turiști din toată țara au vizitat Peștera Polovragi în zilele libere de Paște și 1 Mai. Cel puțin câte 500 de persoane au trecut pragul cavernei și s-au bucurat de locurile unice ale zonei. „Este superb. Este a doua oară când vin și o să mă mai întorc. Cred că este una dintre cele mai frumoase din țară”, a spus o femeie.

„Eu sunt din Turda. Am venit aici pentru prima dată și sunt extrem de impresionată de ce am găsit aici. Cu siguranță că ne vom întoarce pentru că este frumoasă. Am aflat foarte multe povești, legende și fiecare loc din peșteră are, practic, o poveste pe care o s-o ținem minte”, a mărturisit un alt turist.

„Venim des în zonă. Suntem din București. Ne place mult aici. E liniște, aer curat. Ne plimbăm. Am vizitat peștera, am mers și la cea din Baia de Fier. Am făcut poze pe Cheile Oltețului. Sunt spectaculoase. Am fost și la Mânăstirea Polovragi, care este un lăcaș superb. A meritat plimbarea”, a spus o altă femeie.

Biletul de intrare este, la fel ca la Peștera Muierilor din Baia de Fier, 20 de lei pentru un adult și 10 lei pentru copii. Până anul trecut, caverna a fost administrată de Muzeul Județean Gorj.

Galerie foto




Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: