Şuţă către PSD: Proştii se scrie cu doi „i”
Politicienii se exprimă tot mai mult pe reţelele de socializare, dar nu au deloc grijă la virgule, cratime, cuvinte articulate etc. Unii dintre ei scriu tot timpul cu greşeli, semn că nu este vorba de neatenţie. Unul dintre politicienii taxaţi pentru că a scris „noştrii” în loc de „noştri” este preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu. Drept este că a scris asta într-un mesaj privat, pe un grup de WhatsApp al PSD, dar discuţia a ajuns în spaţiul public.
Aurel Popescu s-a supărat pe grupul PSD pentru faptul că unii colegi de-ai lui nu erau de acord să „distribuie masiv” o postare în care Viorel Caragea dezvăluia faptul că primarul liberal Romanescu foloseşte maşina de serviciu în interes personal. „Cosmin, în urmă cu un an, eu eram tocat de adversarii NOŞTRII cu astfel de situaţii. Ce nu este corect în acest moment?”, a fost reproşul lui Aurel Popescu.
Ce nu este corect i-a răspuns Denisa Şuţă, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj. „NOŞTRI se scrie întotdeauna cu un singur „I”! La fel, voştri! „Proştii” se scrie cu doi „ii” atunci când ne referim la toţi”, a fost mesajul postat de Şuţă pe pagina de socializare.
Virgula dintre subiect şi predicat
Aurel Popescu este destul de atent cu mesajele postate pe reţelele de socializare, unde nu apar greşeli de genul celei făcute într-o discuţie privată. Complet neatentă este Elvira Şarapatin, deputatul de Gorj neavând nici cel mai mic interes pentru prezentarea mesajelor în limba română. Pune virgule între subiect şi predicat, face dezacorduri, astfel încât nici nu mai poţi fi atent la mesaj.
Iată una din postările recente: „Indivizii prezenti la adunarea de dezbinare a poporului roman, sunt suparati pe GUVERNUL P.S.D. pentru ca au primit prea multi bani. Politia, Jandarmeria sa copieze modelele din Occident adica, sa foloseasca forta in mod legitim. Pana cand aceasta tara se lasa tradata chiar de cel care vremelnic o conduce????? Pana cand tot citeste presedintele atributiunile ce-i revin????”. Virgula dintre „indivizii” şi „sunt” ne împiedică să intrăm în profunzimea mesajului.