Supercom, pe picior de plecare! Ori cresc tarifele, ori lasă gunoaiele neridicate

Câteva zeci de localități din Gorj riscă să fie îngropate în gunoaie în câteva zile. Supercom, firma care ridică deșeurile din aproape toate comunele gorjene, a anunțat că este pe picior de plecare. Are pierderi prea mari în fiecare lună din cauză că este nevoită să ducă gunoaiele din Gorj în Mehedinți la aceleași tarife stabilite cu primăriile. Autoritățile au două variante: ori majorează tariful la gunoi, ori rămân fără operator de salubritate.

De când au început să transporte gunoaiele la groapa din Mehedinți, firmele de salubritate plătesc dublu decât plăteau depozitului din Târgu Jiu. Autoritățile județene atrag atenția că această situație nu se poate prelungi la nesfârșit fără o majorare de tarife și în rândul populației.

“Problema devine stringentă. Se poate ajunge la mărirea tarifelor. În momentul de față, se transportă gunoiul la Severin. Necazul este că taxa de depozitare este aproape dublă plus transportul din zonele Gorjului la Mehedinți, care e costisitor. Cred că suntem într-o situație delicată. O măsură trebuie luată. Nu putem continua o perioadă foarte lungă de timp în acest mod”, a spus Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj.

Supercom, firma care strânge deșeurile din câteva zeci de comune din Gorj, a amenințat deja că va renunța la contracte pentru că nu își mai permite să ridice gunoaiele la aceleași tarife și să înregistreze pierderi uriașe.

„Diferența de tarife ar trebui plătită de cei care au gestionat groapa de gunoi. Nu cred că cetățeanul trebuie să plătească diferența de tarif chiar dacă serviciul respectiv necesită alte costuri pentru că nu e vina cetățeanului că groapa de gunoi nu funcționează. Vina este a celor care nu au gestionat corespunzător groapa de gunoi. Am găsi cu drag un alt operator care să ia gunoiul la același tarif, dar nu cred că se poate realiza asta. Primarii nu au fost de acord să mărim tarifele. Cei de la Supercom ne-au comunicat că au pierderi de două miliarde de lei lunar”, a mai spus Tașcău, la Radio Infinit.

Pe 22 aprilie, este termen în procesul în care s-a cerut anularea deciziei prin care Agenția pentru Protecția Mediului a suspendat activitatea depozitului din Bârsești.

Vizualizări: 2,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: