Soluții de eficiență energetică pentru restaurante și hoteluri

Căutați modalități de a reduce consumurile și costurile cu energia din cadrul hotelului sau a restaurantului dumneavoastră?

Clădirile sunt responsabile de aproximativ 40% din consumul total de energie și 36% din emisiile de gaze cu efect de seră.

În general, cei mai mari consumatori sunt iluminatul, încălzirea, aerul condiționat, lifturile, echipamentele de gătit și de răcire sau alte aparate etc.

Implementarea unor soluții de eficiență energetică și de producere locală de energie, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor eficiente energetic vă oferă oportunitatea de a economisi sume considerabile din costurile anuale cu utilitățile.
Pentru a maximiza economiile de energie, este important ca personalul care utilizează aceste echipamente să e bine instruit pentru a utiliza energia eficient, urmând o serie de bune practici de operare.
De asemenea, puteți desemna un manager energetic intern, care să supervizeze și să gestioneze modul în care este utilizată energia în cadrul hotelului sau a restaurantului.

Iată câteva sfaturi prin care puteți să îmbunătățiți eficiența energetică din cadrul hotelului sau a restaurantului.

Soluții pentru iluminat. Înlocuiți aparatele clasice cu aparate cu tehnologie LED - această soluție ar reduce cu până la 60% consumul de energie electrică dedicat iluminatului. Montați senzori de prezență în locurile de depozitare sau în zona toaletelor, pentru a reduce timpul de funcționare a sistemului de iluminat cu aproximativ 2 ore/zi. Opriți luminile exterioare din parcarea unității sau a panourilor publicitare, ori de câte ori este posibil, păstrând doar iluminatul de siguranță.

Soluții pentru HVAC. Optimizați sistemul de încălzire, ventilație, aer condiționat, pentru a reduce consumul de energie cu peste 70%, fără a afecta satisfacția clienților dumneavoastra. Ventilația cu recuperare de căldură în incinte este o soluție tehnică prin care o încăpere este aerisită în permanență, în timp ce temperatura rămâne constantă, fără costuri suplimentare de încălzire sau răcire (după caz).

Producerea locală de energie. Implementați soluții de producere locală de energie, cum ar fi centralele fotovoltaice sau centralele de cogenerare. Odată ce aveți un sistem fotovoltaic funcțional, aveți posibilitatea de a deveni prosumator (după depunerea documentației necesare la operatorul de distributie), ceea ce înseamnă că puteți livra surplusul de energie produs de centrala fotovoltaică, în Sistemul Energetic Național, beneficiind de mecanismul de compensare cantitativă.

Vizualizări: 886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: