Soluția temporară ca 60 de familii din Gorj să nu rămână izolate

Autoritățile din comuna gorjeană Bumbești-Pițic au găsit o soluție temporară pentru ca peste 60 de familii să nu rămână izolate după ce singurul drum ce duce spre satul lor a fost distrus de o alunecare de teren. Primăria a pus pietriș în șanț și a deviat traficul, pe o porțiune de circa 100 de metri. Momentan, nu pot fi făcute alte lucrări din bugetul local, spune Primăria, pentru că drumul este în litigiu. 

 

Primăria a dat în judecată firma constructoare și o acuză că a făcut lucrări de mântuială în urmă cu șase ani când a câștigat licitația pentru reabilitarea șoselei din Cârligei. 

Drumul nu a fost consolidat bine și acum pământul a luat-o la vale. Șoseaua este distrusă pe aproximativ 100 de metri, iar localnicii trec pe-acolo cu teamă. "Se tot mișcă. Au mai fost de s-a dus de tot. Pe undeva la un kilometru a fugit terenul. A luat-o la vale și la un kilometru a ajuns", a spus un localnic. "Trec zilnic mașini cu tonaj mare. Zilnic. Mașina școlii, care duce elevii, Doamne ferește, vă dați seama, poate să se răstoarne. Omoară 20-30 de copii odată", a spus o femeie din comună. 

"Majoritatea defectelor sunt din vina constructorului. Nu am putut să recepționez această lucrare pentru că lucrările nu erau bine făcute.Instituția noastră nu poate interveni pe structura de bază a acestei lucrări întrucât este o lucrare nerecepționată și aflată, actualmente, pe rolul unei instanțe de judecată. S-a amenajat o zonă care să faciliteze circulația în zonă, soluție care este doar temporară și provizorie, până la rezolvarea acestui diferend în justiție cu constructorul acestui drum", a spus Irina Cojocaru, primarul din Bumbești-Pițic.

Vizualizări: 940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: