Primarii din Gorj, prea săraci să gestioneze problema câinilor fără stăpân

Câinii fără stăpân produc probleme, atât în orașe, cât și la sate, iar situația pare că a scăpat de sub control. Edilii caută soluții, numai că au ajuns la concluzia că sunt prea săraci ca să poată rezolva și această problemă.


 


La ultima întâlnire avută în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul Serviciilor Publice de  Salubrizare s-a pus în discuție și rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. La ședință au participat și reprezentații unei asociații din Hunedoara, care cel mai probabil vor aduna câini din Târgu-Jiu, numai că tarifele practicate de aceștia sunt greu de suportat de majoritatea primăriilor din Gorj. 

”Am fost la ședința ADIS unde s-a ridicat și problema câinilor fără stăpân, iar eu nu am fost de acord ca firma aceea din Hunedoara să strângă și la noi câinii, pentru că tarifele practicate sunt mult prea mari Cel puțin eu unul nu îmi pot permite.  Dacă aș face contract cu ei, ar trebui să plătesc anual o cotizație de 11 lei pentru fiecare localnic și 300 de lei pentru fiecare animal prins. Cei 11 lei nu îi plătesc oamenii, ci primăria, iar dacă nu am fi în asociație am achita câte 700 de lei pentru fiecare câine, chiar dacă îl prindem noi și îl ducem la Târgu-Jiu de unde îl ridică asociația din Hunedoara.  Nu a fost de acord nici un primar, pentru că sunt costuri prea mari”, a precizat Victor Geogia, primarul din Bengești Ciocadia.

Nici primarul de la Bumbești-Jiu nu este de acord să încheie un parteneriat cu firma din Hunedoara și are o altă propunere. ”Gestionarea acestui fenomen cred că a scăpat de sub control și trebuie să facem ceva. Dar trebuie să ne facem noi treaba noastră la noi acasă, nu trebuie să vină cineva din altă parte.  Ar trebui să ne constituim noi primăriile din Gorj într-o asociație, nu trebuie să luăm exemplu Târgu-Jiului să aderăm la cea de la Hunedoara. Eu unul nu îmi permit să dau acea cotizație de 11 lei anual pe cap de locuitor, la care se adaugă costurile cu prinderea câinilor. Cotizația sunt obligat să o achit, fie că prin ei vreun câine, niciunul sau zeci”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbești-Jiu. 

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: