Șofer, după o amendă primită în trafic: Detest acest gen de mizerii
Un șofer a povestit pe pagina de socializare experiența pe care a avut-o cu un polițist de la Rutieră, în Gorj. Conducătorul auto venea din Marea Britanie, având toate actele și dotările necesare, conform legislației din țara respectivă.
Problema a apărut după ce Raoul Andrei a prezentat polița de asigurare în format digital, un astfel de format fiind valabil în Marea Britanie. Nu și în România, din punct de vedere al agentului de poliție, care ținea morțiș să vadă hârtia. Potrivit legii românești, șoferul trebuie să facă dovada asigurării, fără a se specifica dacă dovada trebuie să constea neapărat într-un document tipărit. “Asta este o poză ce-mi arătați dumneavoastră”, i-a spus agentul de poliție șoferului. Tânărul i-a spus că legea nu speficică faptul că trebuie să fie o dovadă fizică, la care polițistul i-a replicat: “Da cum, psihică?”. Răspunsul corect, spune șoferul, era o dovadă electronică, digitală.
Dialogul dintre șofer și agentul de poliție a continuat minute în șir. Până la urmă, șoferul nu a fost amendat pentru lipsa asigurării, dar nici nu a scăpat. Polițistul i-a cerut să prezinte extinctorul, triunghiurile și trusa medicală. “Ghinion! Pentru mine. în setul cumparat din UK se afla doar un singur triunghi și nu două. M-a amendat pentru asta (total îndreptățit de lege, eu neobiectând absolut nimic). Să înțeleg, așadar, că l-a interesat cu adevarat cel de-al doilea triunghi sau a vrut cu tot dinadinsul să-mi facă rău?”, a scris șoferul pe pagina de socializare.
“Cred în continuare cu tărie în instituția și în autoritatea Poliției Române! Apreciez sincer munca lor și faptul că își fac meseria așa cum se cuvine, încercând să combată neregulile și abaterile de la lege ale celor care o fac. Detest, însă, acest gen de mizerii din partea unor angajați de doi lei! În rest, îi urez mai sus numitului agent numai bine, o carieră de succes și multa sănătate! Vrând, nevrând, ne vom reîntâlni. Sper că în circumstanțe mai bune. Nu am avut nici cea mai mică intenție de a crea o situație tensionată. Am fost, însă, obligat”, a mai relatat șoferul.
Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a precizat, prin biroul de presă, că legea nu specifică în ce format trebuie să fie prezentată dovada asigurării, dar că polițiștii ar trebui să vadă respectivul document pentru a se asigura că este valabil. Cât privește celelalte aspecte semnalate, șoferului în cauză i se recomandă să meargă în audiență la șeful IPJ Gorj, pentru a expune nemulțumirile pe care le are. (R.S.)