Situaţie tensionată la Transloc. S-a cerut demisia lui Căilean
Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat luni acordarea unei subvenții pentru societatea Transloc în valoare de 220 de mii de lei, pentru a putea fi majorate lefurile şoferilor care au ameninţat că vor intra în grevă. Pentru că merg sume substanțiale la societatea care asigură transportul în comun, iar condițiile pentru călători nu sunt cele mai bune, fost cerută demisia șefilor de la Transloc.
„Cred că ar trebui să fie făcută o analiză foarte atentă la Transloc. Domnii din conducerea Transloc ar trebui să dezamorseze acest conflict fără a fi nevoie de majorarea subvenției. Dacă nu sunt în stare, să-și dea demisia. Iar dacă nu vor, o să le cer eu demiterea din funcții. Mă gândesc chiar la analiza oportunității de a delega serviciul de transport în comun prin licitație”, și-a motivat votul „împotrivă” social-democratul Viorel Petcu, argumentând că salariul mediu la Transloc se situează undeva în jurul sumei de 4.000 de lei.
„Ați fost greșit informat. Directorul tehnic are 5.800 de lei salariu, doi directori au 4.000 de lei în mână. Noi reușim să luăm acum 2.300 de lei pe lună. De la noi, de la șoferi în jos, sunt salarii și mai mici”, a fost replica liderului de sindicat Vasile Brânzan.
Lefurile angajaților vor depăși cu puțin 2.000 de lei dacă vor fi aplicate majorările promise de municipalitate. „Probabil a fost prost administrată societatea de către mine. Societatea aceasta nu are niciun leu datorie la nimeni, la niciun fel de furnizor ori buget de stat. Avem un cash flow de 500 de mii de lei. După majorare, salariul unui angajat poate ajunge la 2.200 de lei. Depinde cum lucrează. Până acum, aveau între 1.800 și 2.200. Până la sfârșitul anului, problema pare să fie rezolvată.”
Primarul Marcel Romanescu speră ca această situație să fie rezolvată pașnic. Despre o privatizare a acestui serviciu nu încape vorba. Timp de doi ani, primăria va desfășura un contract de îmbunătățire a infrastructurii și nu ar putea face aceste investiții dacă societatea va ieși din subordinea sa. „Privatizarea transportului în comun nu poate fi luată în discuție acum. Noi suntem în perioada de finanțare a unui contract de 20 de milioane de euro. Contractul ne obligă să avem o societate care să administreze acest serviciu”, a explicat Romanescu.