Sistem de management anti-mită, la Primăria Târgu Jiu. Cursuri anti-mită

Primăria municipiului Târgu Jiu are un Sistem de management anti-mită, care a fost implementat printr-un proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproape 34.000 de lei.

„Proiectul «Integritate și Transparență», finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă a avut o durată de 13 luni. Prin acest proiect, a fost implementat standardul 37001 în Primăria Târgu Jiu, care înseamnă sistem de management anti mită și presupune implementarea de măsuri și controale anti-mită într-o manieră rezonabilă și proporțională, pentru a ajuta la prevenirea, detectarea și gestionarea acestui fenomen.

Un alt rezultat a fost implementarea metodologiei de identificare a riscurilor și vulnerabilităților la corupție, care a fost implementat în Primăria Târgu Jiu, și s-a elaborat Registrul riscurilor de corupție la nivelul Primăriei. Un alt rezultat a fost o campanie online anticorupție, care s-a adresat cetățenilor din Târgu Jiu“, a spus Corina Șuță, șef Serviciu Fonduri Europene din Primăria Târgu Jiu.

De asemenea, zeci de salariați din cadrul Primăriei Târgu Jiu au urmat cursuri pentru a învăța cum să se ferească de mită: „80 de salariați ai UAT Târgu Jiu au primit un certificat la finalizarea cursurilor în domeniul Prevenirii Corupției, Transparenței, Eticii și Integrității. Au fost două module de curs“, a, mai spus Corina Șuță.

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: