Când ar putea fi pornită căldura la Motru

Motrenii ar putea avea căldură până săptămâna viitoare. Este promisiunea celor de la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă, care anunță că se fac ultimele revizii și că, în câteva zile, oamenii vor avea caloriferele calde. 

 

Chiar dacă vremea s-a mai încălzit, oamenii din Motru spun că, în apartamente, este prea frig. "În casă, nu știu dacă avem 18 grade. Am mai ieșit afară zilele astea, să ne mai încălzim la soare. Noaptea, mai punem o plapumă în plus", a spus un localnic. "Așteptăm să dea drumul la căldură. Noi nu ne permitem să cumpărăm centrale. Suntem racordați tot la UATAA", a spus un alt motrean. 

Directorul uzinei, Dorel Drăghici, a declarat că societatea are cărbune asigurat pentru zece zile din momentul pornirii căldurii, dar a dat asigurări că nu vor fi probleme peste iarnă. A reușit să convingă oficialii de la Complexul Energetic Oltenia să achite lignitul în termen de 30 de zile de la livrare și nu în avans cum ar fi trebuit. "Noi mai avem plătit undeva la 5.000 de tone. Cu cazanul mare, cam 12 mii de tone consumăm pe lună. Ce mai avem plătit e pentru zece zile. Păcura s-a scumpit foarte mult. E undeva la 5.000 de lei tona. Momentan, cărbunele nu se scumpeşte până la 1 ianuarie, că avem contract până atunci. Din păcate, cu banii stăm cam prost și am mai făcut apel la asociațiile de proprietari să mai achite din datorii pentru că avem nevoie de bani", a declarat directorul. 

Sunt peste patru mii de apartamente din Motru, care sunt racordate la UATAA. Se adaugă 18 institutii publice, printre care școli, grădinițe, primăria, precum și 20 de agenți economici. "Eu stau în Motru. Sunt legat la UATAA şi, totuşi, e destul de frig în apartament aşa că intenţia noastră e să pornim cât mai repede", a mai declarat Drăghici. 

În acest an, s-au făcut investiții de circa 200 de mii de lei la unul dintre cazane. Conductele sunt vechi, de asemenea, și a fost nevoie de reparații. "Este o instalaţie mai complexă, veche, de zeci de ani. Sunt pierderi care generează pierderi financiare. Asta înseamnă completare cu apă, mai multă păcură, cărbune, energie electrică", a declarat primarul din Motru, Cosmin Morega.

Vizualizări: 2,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: