Sindicatele vor să afle economia la fondul de salarii: Vrem cifre asumate

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia așteaptă să vadă economia la fondul de salarii. Acest lucru se va întâmpla în luna decembrie, când se va afla exact câți bani vor primi în plus angajații companiei. Anul trecut, economia a fost mai mare așa că fiecare salariat a încasat 700 de lei pe lângă salariu.

La ultima ședință dintre administrația companiei și sindicate, a fost prezentată o primă estimare a economiei la fondul de salarii. Cifra ar fi mult mai mică decât anul trecut. Liderii de sindicat s-au abținut să dezvăluie prognoza economiștilor din Complex și așteaptă date oficiale, asumate de Directorat. “Vrem ceva oficial, semnat, o chestie de asumare. Au fost prezentate niște date din care rezulta că n-ar prea fi cine știe ce economie. Să ni se ofere oficial care este situația fondului de economii la salarii. Până atunci, nu pot să mă hazardez. Acum deja aproape se închide luna noiembrie. Nu pot să apară modificări de substanță. Sper ca la începutul lunii decembrie să se reîntâlnim în cadrul unei comisii mixte”, a spus Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Cea mai mare economie la fondul de salarii s-a făcut cu minerii și energeticienii care au intrat în concediu medical în acest an. Unii dintre angajați au stat în concediu medical chiar și trei luni din cauza problemelor de sănătate de care suferă. „Ipotetic vorbind, dacă nu există economie, nu ai ce face. S-a lucrat pe partea de minerit la șapte zile. Acea economie se creează în proporție de 99% din concediile medicale, din învoiri, concedii fără plată. Au fost oameni care au avut concedii medicale chiar și două, trei luni datorită condițiilor de lucru pentru salariații din minerit și energie. Nu este ușor să lucrezi în asemenea condiții”, a mai adăugat Căldărușe, la Sud FM.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: