Sindicalist: Toţi ne bucurăm că a plecat Virgil Popescu

După demisia lui Virgil Popescu din funcţia de Ministru al Energiei, se pare că locul acestuia va fi preluat de Sebastian Burduja, fost Ministru al Digitalizării.

 

Sindicaliştii din Complexul Energetic Oltenia sunt sceptici în ceea ce priveşte noul ministru şi aşteaptă să vad care sunt următorii paşi, dar consideră plecarea lui Virgil Popescu un lucru bun.

„În privinţa plecării lui Virgil Popescu ne bucurăm şi cred că toată lumea se bucură, pentru că Virgil Poppescu a făcut, împreună cu Burlan, Cîţu şi alţii, acel plan braconic de restructurare în 2021. Care deja a dus la înjumătăţirea capacităţii de producţie la CEO. În ceea ce priveşte cel desemnat, să vedem ce va fi. Am înţeles că e fostul Ministru al Digitalizării. E un băiat tânăr, nu-l cunoaştem. Aşteptările pe care le avem este să îmbunătăţească ceva în acest sector de activitate. Deocamdată nu ne putem pronunţa”, a transmis Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, pentru Radio Infinit.

Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, speră ca noul ministru să modifice planul de restructurare: „Am văzut şi eu că a plecat Virgil Popescu. Pe domnul Burduja nu-l cunosc ştiu că a fost ministru. Nu ştiu să fi avut rezultate notabile pe unde a fost. Ştiu că este un băiat tânăr, am aşteptări ca el măcar să încerce să modifice planul ăsta de restructurare, nu să facă cum făcea Virgil Popescu. Sper ca acest ministru să aibă o gândire altfel, faţă de ce a avut Virgil Popescu”

În schimb, Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, transmite că noul ministru nu va schimba absolut nimic: „Nu ştiu cine este, nu-l cunosc, nu m-am documentat despre el. Dar cred că direcţia este aceeaşi, direcţia greşită. Nu cred că va face nimic pentru Complexul Energetic Oltenia. Este un plan aprobat de Uniunea Europeană şi de România, este clar că direcţia este de a se debarasa de energia pe bază de cărbune şi a trece la energia verde. Toate partidele politice au semnat conservarea CEO. Conservarea este un cuvânt blând, se urmăreşte, de fapt, distrugerea”, a spus sindicalistul.

Vizualizări: 3,659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: