Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Simpozion naţional la Liceul Tehnologic Roşia Jiu

Marţi, 17 decembrie 2013, în cadrul Liceului Tehnologic Roşia-Jiu, comuna Fărcăşeşti, s-a desfăşurat prima ediţie a Simpozionului naţional „Te uită cum ninge decembre!”.

Sărbătorile de iarnă, cu miros proaspăt de brad şi clinchet de zurgălăi aduc în sufletele oamenilor bucurie şi linişte. Crăciunul este sărbătoarea de suflet a românilor iar noi, copii, tineri sau bătrâni, aşteptăm cu nerăbdare şi emoţie venirea lui Moş Crăciun. Copiii sunt cei mai fericiţi pentru faptul că anotimpul alb vine cu atâtea surprize, de la colinde cu covrigi şi nuci la darul adus de Moş Nicolae si Crăciun, la brăduţul împodobit, la chiotele de pe derdeluş. Cei mici sunt cei care simt şi preţuiesc frumuseţea obiceiurilor şi colindelor de Crăciun.

Acest proiect  transdisciplinar  presupune implicarea copiilor în acţiuni care să le trezească şi să le accentueze sentimentul sărbătorilor de iarnă,sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori. Proiectul este naţional și îmbină elemente care aparţin domeniului cultural-artistic - arte vizuale şi literatură.

Scopul simpozionului a fost stimularea preşcolarilor/elevilor pentru cunoaşterea şi aprofundarea valorilor creştine, implicit a dragostei, respectului şi preţuirii faţă de Sfântul Nicolae și Moș Crăciun, precum şi valorificarea potenţialului artistic al copiilor din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal din ţară.

Toate acestea nu ar fi putut avea loc fără partenerii implicaţi în proiect, cărora trebuie să le mulţumim pentru sprijiinul, încrederea şi înţelegerea acordată: Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, reprezentat de domnul inspector General, prof. Ion Işfan, doamna inspector de limba şi literatura română, prof. Georgeta Popescu, domnul inspector pentru proiecte educative, prof. Grigore Alexandrescu, Casa Corpului Didactic al cărei reprezentant este doamna director Ileana Mitelea.

La nivelul Liceului Tehnologic Roşia-Jiu coordonatorii simpozinului au fost: director, prof. Liliana Bugă şi profesorii: Voicu Irina Maria, Țipluică Evelina, Marian Angela, Lădaru Isabela, Manciu-Guran Liliana.

Menționăm că am beneficiat și de data aceasta, de sprijinul Primăriei Fărcășești reprezentată de domnul primar Spiridon Dănuț Bălu, punându-ne la dispoziție obiecte decorative specifice Sărbătorilor de Iarnă și cadouri pentru copii, ocazie cu care le mulțumim și pe această cale.

Simpozionul a fost structurat pe două secţiuni:

I. Preşcolari şi elevi (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal)

- Creaţii artistico-plastice (eseuri, colaje, desene, pictură).

II. Cadre didactice (preşcolar, primar, gimnazial, liceal)

- Referate şi comunicări ştiinţifice pe tema concursului.

Cadrele didactice participante, apoximativ 60, au avut la dispoziţie un regulament riguros de participare,o fişă de înscriere şi un model de Parteneriat educaţional între unităţile participante şi şcoala organizatoare.

Am fost onorați să-l  avem în mijlocul nostru pe domnul inspector școlar general prof. Ișfan Ion ca membru al juriului, fiind răsplătit de către elevii unității școlare cu colinde și urări transmise cu căldură și sinceritate.

S-au acordat diplome pentru premiile I, II, III, Mențiune, Diplomă de participare, iar cadrele didactice vor primi un C.D. cu I.S.S.N. şi un exemplar din acordul de parteneriat, în cazul în care l-au solicitat, până la sfârșitul lunii februarie 2014.

În speranţa că următoarea ediţie va reuni mai multe cadre didactice, dorim să le mulţumim partenerilor şi  participanţilor de anul acesta şi să le dorim tot ce e mai bun în noul an.

Sărbătorile de iarnă au început! Să dăruim! Să fim mai buni!

Director, Prof. Bugă Liliana

Prof. Isabela Lădaru                                                                                   

Prof. Angela Marian

Vizualizări: 298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: