Simona Halep, 2.500 de dolari ajutor de șomaj

Simona Halep ar putea rămâne anul acesta doar ce a obținut în primele două luni ale anului cât timp s-a mai jucat tenis, în condițiile în care actuala stare care a paralizat sportul mondial se va prelungi. Sportiva  ar putea însă primi sume mai mici, lunar, fără să joace tenis pentru că WTA lucrează deja la un proiect financiar prin care să-şi susţină jucătoarele pe durata întreruperii sezonului.

Turneele de tenis sunt suspendate până la mijlocul lunii iulie, însă cel mai negru scenariu duce spre anularea întregului sezon. O opinie împărtășită și de Judy Murray, fostul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Marii Britanii. Aceasta a sugerat într-un editorial scris pentru „Sunday Post” că WTA mai bine ar anula întreg sezonul 2020, în loc să înghesuie turneele în ultimele luni ale anului.

Acest scenariu are şanse mari să se realizeze, precizează Tennis World USA. De altfel, WTA lucrează deja la un proiect financiar prin care să-şi susţină jucătoarele pe durata întreruperii sezonului. Se vorbește despre un fel de ajutor de șomaj, 2.500 de dolari din partea WTA pe care ar urma să îl primească lunar sportivele din circuitul profesionist. O astfel de decizie ar ajuta în special jucătoarele din afara Top 100, care trăiesc un adevărat coșmar financiar în această perioadă.

Simona Halep, locul 2 WTA, va fi și ea beneficiara acestei măsuri, în condițiile în care nu s-ar mai juca niciun turneu până la finalul anului 2020. Ultimul meci al Simonei din acest a fost pe 22 februarie, când s-a impus în turneul de la Dubai.

Vizualizări: 1,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: