Și-a depus CV-ul pentru un post bine plătit

Senatorul PSD de Gorj, Scarlat Iriza, vrea să ocupe un post bine remunerat într-o instituție aflată sub control parlamentar. Este vorba despre Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Peste 12 persoane şi-au depus CV-urile pentru numirea în funcţia de vicepreședinte și/sau membru în Comitetul de reglementare al ANRE, între care și senatorul de Gorj, Scarlat Iriza.
Interesant este faptul că Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, nu se află în listă. Numele lui Iancu era vehiculat pentru postul de conducere din ANRE.

Între timp, pe surse s-a aflat că PSD a cedat funcția de vicepreședinte ANRE către liberali, Iulian Iancu nefiind agreat de actuala conducere a PSD.

Din partea PNL și-au depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte Mircea Man și Teodor Atanasiu.

Senatorul Iriza a declarat că își dorește postul de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, autoritatea de resort pentru reglementarea pieței de energie. Funcția este plătită cu câteva mii de euro.

„Este concurență mare. Suntem trei parlamentari care avem dreptul să candidăm, pentru că trebuie îndeplinite anumite condiții. Eu, Iulian Iancu și Gheorghe Marin. Până la urmă hotărăște partidul. Aia e! Ne vedem în continuare de treabă dacă nu suntem aleși unul dintre noi. Sunt două locuri pentru PSD la ANRE”, a precizat Scarlat Iriza, la Radio Infinit.

Un alt gorjean ar putea deveni bugetar de lux. Toni Mihai Greblă este susținut pentru funcția de președinte la secția drept public din Consiliul Legislativ.

Plenul Parlamentului se va reuni pe 24 iunie pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, ANRE și Consiliul Legislativ.

Vizualizări: 4,647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: