Şi-a bătut soția și a amenințat-o cu moartea. Agresorul din Motru, în libertate

Un gorjean de 47 de ani a ajuns miercuri seara în spatele gratiilor, după ce soția l-a reclamat că a lovit-o și a amenințat-o. Individul a devenit gelos după ce a găsit în telefonul consoartei sale niște discuții pe care aceasta le avea cu un necunoscut pe o rețea de socializare. Culmea este că cei doi divorțaseră de-a lungul anilor de două ori, dar s-au împăcat.

Totul s-a întâmplat la Motru, acolo unde în vară s-a produs o crimă din motive similare. Acum, judecătorii au decis să îl plaseze pe soțul violent sub control judiciar și i-au interzis să se mai apropie de femeie, aceasta fiind oricum într-un centru de protecție.

Scandalul dintre cei doi soți s-a produs marți, când femeia bătută a decis să ceară sprijinul autorităților. Soțul ei, chiar și cu cătușe la mâini, a negat categoric orice act de violență exercitat asupra acesteia. A susținut însă cu tărie că a fost înșelat, pentru a-și justifica ieșirile necontrolate. „Nu am bătut-o. Ea a declarat că are o relație și cu asta basta, dar eu nu am bănuit-o, pentru că altfel eram despărțiți de mult timp”, a spus individul.

Plină de vânătăi

Ferm pe poziție, bărbatul a negat orice fel de agresiune, dar soția sa are corpul plin de vânătăi. Mai ales pe mâini este „neagră”, urmele fiind vizibile și la trei zile de la producerea scandalului. „Soțul meu a intrat în cameră și mi-a smuls telefonul ca să vadă cu cine vorbesc. A văzut mesajele și știam că interpretează greșit mesajele. Eu urmam antrenament zilnic la sala de sport după o operație și în mesaj acel domn scria că trebuie să ne întâlnim să vorbim mult mai multe. Soțul a devenit foarte nervos, mi-a sucit mâna, mi-a dat cu pumnii în brațe și m-a jignit permanent. Mi-a spus apoi că îmi pune cuțitul la gât. A venit cu cuțitul, a zis că mă omoară și se omoară și el”, declară femeia agresată.

Două divorțuri eșuate

Salvarea acesteia a reprezentat-o Centrul Social pentru Victimele Violenței în Familie, inaugurat toamna aceasta de autoritățile locale. Aici femeia a fost ajutată și să depună plângere la poliție, dar a fost și consiliată de un psiholog. În plus, a beneficiat  de masă și casă, regretând că nu a existat de mai mult timp un astfel de centru. Ea povestește că de-a lungul vieții a încercat de două ori să se despartă de cel care a bătut-o de mai multe ori, dar de abia acum și-a luat inima în dinți pentru a curma suferința. Spune că după două divorțuri a revenit „acasă” doar pentru a putea să își îngrijească singurul copil pe care l-a avut. Este vorba despre o fată care acum este majoră, a terminat facultatea la București și este „pe picioarele sale”.

„Am încercat un divorț când el a fost plecat cu altă femeie, dar ne-am împăcat după 8 luni. Fetița era mică și nu aveam cum s-o cresc. Am avut apoi probleme în timp, fata a crescut și a ajuns studentă la București. Stătea în gazdă la o soră a lui și a trebuit să stau cu el pentru că altfel pierdea gazda. Făcea crize când bea, a ajuns și la spital. A fost sub tratament, a renunțat la tratament și s-a apucat din nou de băutură. Se certa inclusiv cu mama lui. Cel mai bine ar fi fost o despărțire pe cale amiabilă. Orice femeie în situația mea își va da seama la un moment dat că trebuie să își reia viața de la început. Știu cazuri în care femeile stau de frică pentru că au copii și se tem să nu fie scoase afară. Eu am decis să lupt pentru liniștea și fericirea mea. Acum am copilul mare, fata a terminat facultatea și acum pot să îmi refac viața. Am dorit o despărțire pe cale amiabilă, dar nu am avut cu cine. Nu a fost zi de la Dumnezeu să nu spargă ceva în casă dacă nu îi convenea ceva. Urla mereu, făcea scandal, știu vecinii de certurile de la noi, dar m-au rugat să nu le implic numele pentru că le este frică”, mai declară femeia.

Curaj pentru a merge la Centrul Social

Psihologul Lucia Leurzeanu de la Centrul Social al Victimelor Violenței în Familie de la Motru spune că oricine poate să apeleze la serviciile acestei instituții, în situații de acest gen toate serviciile fiind gratuite. Cel mai adesea femeile căsătorite sunt cele care vin să ceară ajutor, lor fiindu-le teamă din diferite motive să părăsească viața conjugală și să încerce apoi să își refacă propria viață. „Facem un apel către toate doamnele care se confruntă cu un astfel de comportament din partea soților să apeleze cu încredere la noi. Centrul Social este la dispoziția dumnealor la orice oră. Nu trebuie să țină în ele astfel de situații. Știm că nu au curaj pentru un asemenea pas, dar noi vom face tot ce este posibil să le ajutăm să depășească situația dificilă prin care trec. Vor găsi aici sprijin pentru a avea cazare și masă, sprijin pentru demersurile juridice și susținere psihologică pentru a trece peste problemele cu care se confruntă”, a menționat Leurzeanu.

Vizualizări: 3,964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: