Shaorma facuta in casa: cum o faci ca sa iasa mai buna si mai sanatoasa decat la shaormerie
Cum sa faci shaorma in casa: reteta de shaorma care iese mai buna si mai sanatoasa decat la shaormerie.
Shaorma este una dintre mancarurile preferate de romani si reprezinta o varianta buna pentru un pranz sau o cina. O shaorma este consistenta, se mananca usor, iar gustul este inconfundabil.
Este insa shaorma o mancare sanatoasa? Afla mai jos ce spun specialistii si cum poti sa faci in casa shaorma sanatoasa si buna la gust.
Shaorma: este sanatoasa sau nu?
Shaorma devine o bomba calorica in momentul in care se adauga o cantitate mare de cartofi si sosuri. Din pacate, shaorma cu de toate este si cea mai comandata de romani.
De regula cartofii sunt prajiti intr-un ulei refolosit de multe ori, iar sosurile adaugate au un continut ridicat de zahar. Ca si comparatie, o shaorma mare din comert, cu de toate, are in jur de 1.100 de calorii, in timp ce o shaorma facuta in casa are 500 de calorii. O shaorma fara cartofi si sosuri nu depaseste 400 de calorii.
Vezi aici reteta de shaorma facuta in casa: cum sa faci shaorma sanatoasa.