Sentință definitivă după decesul unui electrician

Curtea de Apel Craiova a pronunțat pe 18 ianuarie sentința definitivă în dosarul privind un accident de muncă de la Cariera Jilț Nord, produs în 2016. Un electrician a murit atunci la doar 37 de ani, în timp ce participa la o lucrare de reparații.

Șeful de echipă a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea normelor de securitate în muncă.

Mama fostului electrician primește suma de 2.728 lei cu titlu de daune materiale şi 40.000 lei daune morale. Familia a mai primit în 2016 suma de 27.272 lei cu titlu de ajutor deces, de la companie.

Potrivit documentului de la instanță, salariatul“a pătruns în câmpul electric produs de podul de bare ce se afla sub tensiunea de 6 kv şi a fost electrocutat, împrejurare ce a determinat decesul acestuia”. 

Cel care a fost condamnat atunci este și cel care a acordat primul ajutor, dar, din păcate, bărbatul nu a putut fi salvat.

Electricianul ce avea o experiență în muncă de 18 ani efectua lucrari in instalatia electrica a unui transportor cu banda, in cadrul unei revizii programate. A intrat in celula intrerupatorului de 6 kV unde s-a electrocutat.

Vizualizări: 3,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: