Cei doi medici de la DGASPC Gorj se pot întoarce la muncă după controlul judiciar
Doi dintre medicii asupra cărora a început cercetarea penală în dosarul pensionărilor ilegale sunt de la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj. Este vorba despre Ana Ciotor și Nicolae Șerban, medici ai Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul DGASPC Gorj.
Potrivit instituției, prin ordonanța Parchetului Județean s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu respectarea obligației să nu exercite meseria ori activitatea în cadrul căreia au săvârșit fapta. Totuși, după ridicarea măsurii controlului judiciar, 60 de zile pe moment, și a interdicției de a-ți exercita profesa, medicii se pot întorce la muncă. DGASPC Gorj spune că nu poate lua nicio alături măsură împotriva lor.
În plus, explică Minodora Sucea, purtător de cuvânt, nu au avut niciodată sesizări cu privire la ilegalitățile pe care le săvârșeau aceștia.
Conform reglementărilor legale, pe perioada unor astfel de măsuri, se suspendă contractul de muncă, însă apoi pot reveni, a spus aceasta.
Activitatea instituție nu este perturbată, mai spunea acest. ”Nu este perturbată. S-au luat măsurile necesare astfel încât activitatea Serviciului de Evaluare Complexă pentru Persoane Adulte cu Handicap să funcționeze în condiții normale”.
Încă patru persoane, doi medici de la Direcția de Protecție a Copilului Gorj, un medic oftalmolog și un medic de familie, sunt sub control judiciar, în dosarul în care au fost acuzate alte patru persoane pentru că fabricau dosare de pensionare.