Şeful UATAA dă asigurări: Căldura nu se scumpește la Motru

Locuitorii din municipiul Motru au rămas din nou fără apă caldă. Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru a sistat furnizarea pentru înlocuirea unei conducte vechi. Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru, îi asigură pe motreni că vor avea căldură în casă de la mijlocul acestei luni, dacă vremea va fi foarte rece. Motrenii primesc şi o veste bună: căldura nu se va scumpi. Cel puțin nu anul acesta.

Reporter: Cetățenii din Motru nu au din nou apă caldă. Ce s-a întâmplat?

Eugen Corcoață: Schimbăm o sută de metri de magistrală în zona de mijloc a orașului. Am oprit apa caldă. Am luat aprobarea Consiliului Local. Ne pregătim de iarnă. E posibil, așa cum se anunță prognozele, după 15 octombrie, temperaturile o să scadă, şi vrem să fim pregătiți să reluăm încălzirea orașului. Am oprit apa caldă miercuri și va mai dura o săptămână-două. Lucrările sunt ample, le facem cu echipele noastre. Am achiziționat țeava, 50 mii lei a trebuit să plătim pentru o țeavă veche, neschimbată de 40 de ani. Totul e din bugetul propriu. Nu ne ajută nimeni cu un leu.  

Rep.: Ați cumpărat cărbune pentru sezonul rece?

E.C.: Am semnat un contract cu Complexul Energetic Oltenia pentru 60.000 de tone de cărbune, în aceleași condiții ca și anul trecut. Asta înseamnă că vom plăti cu banii în avans. Am cumpărat tona cu 63 de lei, 35 lei gigacaloria. Costă cărbunele pe iarna aceasta undeva la 4.9 milioane lei, la care se vor adăuga alte 3 milioane pentru păcură pe care, tot așa, o plătim în avans. Avem contract de păcură, bani pe care sper să-i facem rost de la asociațiile de proprietari.  

Rep.: Se scumpeşte căldura?

E.C.: Populația plătește același preț. Căldura nu se scumpește la Motru, prețul e hotărât din ianuarie încolo, la început de an, mergem cu prețul. Acum este 183 gigacaloria, iar motrenii plătesc 160, preț valabil până la 1 ianuarie. Și după sunt convins că tot atât vor plăti.  

Rep.: Energia pe care o produceți în cogenerare ați reușit să o vindeți?

E.C.: O vindem când o producem. Am încheiat contract de furnizare energie electrică la un preț avantajos pentru societatea noastră. Am vândut cu 240 lei MW, preț foarte bun, competitiv. Am încheiat contractul cu o societate din București. Au participat la licitație vreo zece societăți. Cumpără toată cantitatea. Banii vor merge, de asemenea, către combustibil.

Vizualizări: 3,332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: