Șeful CE Oltenia, la audieri

Procurorii anticorupție l-au luat la întrebări pe managerul Complexului Energetic Oltenia. Potrivit unor surse din cadrul companiei, acesta a fost dus la Poliție, unde a dat explicații ore bune. Și fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, a fost luat la Poliție. 

Toată ziua, acesta a avut telefonul închis și a lipsit de la muncă, ne spun surse din companie. Aceleași surse vorbesc despre faptul că procurorii ar ancheta modul în care s-a făcut retehnologizarea grupului V de la Rovinari în care s-au investit sume uriașe de bani. Ar fi fost chemați la audieri și reprezentanți ai unor firme implicate în lucrările de retehnologizare ale grupului energetic de la Rovinari. 

Anchetatorii nu au făcut publice detalii despre această anchetă, dar au fost făcute percheziții și în Dolj, și în București. 

La mijloc, ar fi suspiciuni de fapte de corupție: luare de mită și trafic de influență. Acțiunea are loc în contextul în care Comisia Europeană face verificări în ceea ce privește schemele de compensare în domeniul energiei.

Vizualizări: 3,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: