Secretul cafelei perfecte la ibric, câtă cafea se folosește!

O modalitate simplă de preparare a cafelei este la ibric. Însă pentru a avea un gust cât mai plăcut trebuie să respectați proporțiile și timpul de fierbere.

Veți avea nevoie de cafea măcinată fin, apă și zahăr. Cafeaua va avea un gust mult mai bun dacă boabele de cafea au fost măcinate cu puțin timp înainte de prepararea cafelei.

Punem apa la fiert în ibric, măsurata cu ceașca, în funcție de numărul de cafele dorite, apoi adăugăm cafeaua. Pentru fiecare ceașcă de apă se adaugă o linguriță cu vârf de cafea și una de zahăr.

Atenție, dacă faceți o cantitate mai mare de cafea, la fiecare 4 cești de apă adăugați încă o linguriță de cafea în plus.

Dacă preferați aromele puternice atunci puteți alege cafeaua turcească. Aceasta este întotdeauna servită alături de un pahar cu apă, deoarece o înghițitură de apă îi va permite persoanei care o bea să îndepărteze alte gusturi din gură și să se bucure de aromele cafelei. În afară de apă, majoritatea persoanelor servesc un deliciu turcesc alături sau ciocolată.

Din cauza faptului că această cafea este mult mai densă și mai tare decât cea normală, nu se obișnuiește să se bea mai mult de o ceașcă. Dacă nu reușiți să găsiți cafea turcească, puteți să-i rugați pe cei dintr-un magazin de cafea să macine boabele de cafea obișnuită mult mai fin.

Dacă folosiți zahăr, se adaugă împreună cu apa și lingurițele de cafea turcească într-un ibric sau chiar un Cezve de aramă (ibricul tradițional turcesc în care se prepară cafeaua). Folosind o linguriță, se amestecă puțin, până când se combină ingredientele și se pune ibricul pe aragaz sau pe o plită.

Se aduce amestecul de cafea încet la punctul de fierbere, la foc mediu. Acest pas va dura 3-4 minute, așa că puteți ține un cronometru aproape. Când începe să se încălzească amestecul, veți observa că se formează o spumă deasupra. În apropierea atingerii punctului de fierbere, folosind o linguriță, se transferă o parte din spumă în fiecare dintre ceștile de cafea.

Se pune iar ibricul pe foc. Când atinge punctul de fierbere, se toarnă jumătate din cafeaua turcească în cești, peste spumă. Se așază ibricul pe aragaz și se mai fierbe cafeaua rămasă pentru încă 15-20 de secunde și se toarnă restul de cafea, pe la marginile ceștilor.

Galerie foto


Vizualizări: 7,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: