Se renumără voturile într-o secție unde UDMR a bătut PNL. Acuzația de fraudare a alegerilor în Târgu Jiu ajunge la BEC

Reprezentații Biroului Electoral Municipal au respins contestația lui Iulian Popescu și PNL de renumărare a voturilor din municipiul Târgu Jiu, pentru alegerea primarului. Cât despre acuzația de fraudare, formulată de PNL și Alianța Dreapta Unită, s-a decis înaintarea spre Biroul Electoral Central pentru soluționare.


Totodată, a fost acceptată contestația lui Ion Iordache, candidat la șefia Consiliului Județean Gorj, pentru renumărarea voturilor din secția nr 6 Colegiul Tehnic nr 2 din Târgu Jiu unde PNL a obținut mai puține voturi decât UDMR. 

Mai precis, PNL are 6 voturi iar UDMR 163, în timp ce pentru președinte de Consiliu Județean candidatul PNL Ion Iordache are 161 de voturi, iar UDMR niciunul. La această secție voturile vor fi renumărate.


Biroul Electoral Județean nu a finalizat nici până azi procesul verbal al alegerilor din județul Gorj, mai ales că sunt multe probleme. Culmea este că deși au fost aduse dovezi, s-a respins renumărarea pe motiv că nu au fost semnalate nereguli în timpul procesului electoral, adică al votului.

Liberalii au depus inclusiv declarații ale oamenilor din secții care au declarat că au semnat procese verbale în alb și care au fost ulterior completate.

Diferența de voturi între Marcel Romanescu și Iulian Popescu este de circa o mie de voturi în acest moment, însă renumărarea ar putea schimba rezltatul alegerilor.

Între timp, la Târgu Jiu susținătorii lui Iulian Popescu au organizat miercuri al doilea protest prin care cer renumărarea voturilor.

Tirurile încarcate cu buletinele de vot sunt parcate în fața primăriei, ușile acestora fiind securizate cu o foaie lipită cu soci... Greu de crezut că sigiliul inventat la Gorj a rezistat ploii de seara trecută.

Transportul buletinelor de vot este realizat cu firma Oltenia Transport SRL, deținută de un apropiat al lui Marcel Romanescu, Alin Ușurelu, devenit între timp director al societății Transloc.

Licitația cu încredințare directă este făcută de Prefectura Gorj, a avut loc pe 31 mai și valoarea este de 11.568 de lei.

Contractul presupune transport de documente și materiale după finalizarea alegerilor din data de 9 iunie 2024, către Tribunalul Novaci, conform adresei nr 436 din 31.05.2024 a Biroului Electoral Judetean nr 20 Gorj precum si stationarea camioanelor pe durata de 96 de ore.

Vizualizări: 4,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: