Se face complex hotelier pe Valea Sohodolului. Ce condiții au pus autoritățile?

Construirea complexului hotelier pe Valea Sohodolului este condiționată de modernizarea drumului care va face legătura între județul Gorj și Hunedoara. Se lucrează la acest tronson, care va fi o alternativă bună pentru șoferii care vor să evite Defileul Jiului pentru a ajunge la Uricani.

Modernizarea acestui drum montan de aproximativ 30 de kilometri este finanțată de Consiliul Județean Gorj în colaborare cu CJ Hunedoara. Autoritățile locale din Runcu speră că până la sfârșitul acestui an investiția să fie finalizată, astfel încât să poată începe lucrările la complexul hotelier de pe Valea Sohodolului.

"Se va construi aici un complex hotelier în locul ruinelor fostului complex turistic care a fost demolat. Convenția noastră cu investitorul care va realiza acest complex a fost să aștepte finalizarea modernizării drumului Runcu-Uricani pe Valea Sohodolului, după care să demareze construcția. Noi vom finaliza lucrările la drum cel mai probabil anul acesta, iar construcția ar putea începe din anul următor. Nu pot să ofer prea multe detalii legate de acest complex hotelier, în afara faptului că aparține unui investitor cu origini în Târgu-Jiu. Aceste două investiții vor aduce o plus-valoare comunei, atrăgând mai mulți turiști la Runcu, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure", a declarat primarul din Runcu, Adi Câmpeanu.

Locația unde pe vremea lui Ceaușescu a funcționat un complex turistic cunoscut a fost achiziționată cu mulți ani în urmă de un om de afaceri care nu a întreprins nimic ani la rând. Acesta a demarat lucrări aici în timpul pandemiei, demolând ruinele fostului complex, iar la acea vreme existau voci care speculau că aici va fi ridicat un centru pentru recuperarea bolnavilor cu afecțiuni respiratorii. Însă, până la urmă, va fi construit un complex hotelier cu spațiu de agrement.

Vizualizări: 3,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: