Se anunţă temperaturi negative. Ce spun meteorologii

Un ciclon puternic, care a provocat deja fenomene extreme în vestul și centrul Europei, se îndreaptă acum către România, aducând vânt puternic, viscol și temperaturi extrem de scăzute.

Avertizările meteorologilor sunt clare: zilele următoare vor fi marcate de o schimbare drastică a vremii, cu maxime care vor deveni negative în aproape toată țara și ninsori abundente.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a subliniat impactul  ciclonului asupra României: ”Vremea va fi caldă și de Bobotează. Răcirea se va resimți abia începând de duminică, întâi în jumătatea nordică. După care, debutul noii săptămâni, din 8 ianuarie, și în partea de sud a țării, astfel încât în toată țara vom consemna minime foarte coborâte, iar maxime negative”.

În România, se așteaptă vânt puternic și viscol la munte, iar regiunile vestice și nord-vestice vor fi afectate de cantități mari de precipitații.

”De duminică seara o să consemnăm o schimbare în ceea ce privește și regimul de temperaturi, pentru că în jumătatea nordică maximele vor fi unele foarte coborâte, cel mult 3…4 grade Celsius. Doar local, în sud-est, vom mai consemna maxime de 10…11 grade, însă săptămâna care începe din 8 ianuarie va debuta cu o răcire semnificativă în toată țara. Vorbim de maxime negative, de -3…-4 grade”, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: