Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Scurt răsunet eminescian de la Liceul Tehnologic Baia de Fier

15 ianuarie este o zi în care sufletul fiecărui român tresare, luminat fiind de raza de lumină a Luceafărului. Este ziua în care, în anul 1850 avea să se nască Mihai Eminescu, cel mai mare poet al neamului românesc.

De Eminescu ne apropiem de fiecare dată cu o emoţie nemărginită, el fiind pentru noi mai mult decât un poet de geniu. Încercând să-i definească trăsăturile esenţiale, mari cărturari ai vremii conchideau: “Rege al cunoaşterii omeneşti”, afirma Titu Maiorescu, „Cu numele lui magic deschidem toate porţile spiritului”(Constantin Noica) iar Nicolae Steinhard afirma că: „A vorbi despre Eminescu înseamnă pentru un român a se cerceta pe sine, a se închipui şi ipostazia la puterea maximă a virtualităţii Neamului său şi a-şi schiţa fără pic de pudoare portretul ideal” .

Cuprinşi de această emoţie nemărginită s-au dovedit a fi şi elevii de la Liceul Tehnologic Baia de Fier care şi-au propus să răspundă setei de cunoaştere a operei eminesciene şi să le insufle şi generaţiilor viitoare dragostea faţă de literatură. Prin activităţile desfăşurate ieri am urmărit sensibilizarea sufletului celor mici şi celor mari, scoaterea la iveală a tot ce este mai frumos şi mai pur în el, dragostea faţă de tot ce ne înconjoară. Pentru o clipă ne-am reamintit ca: ”Eminescu este numele acestei ţări. România este numele lui Eminescu” (Nichita Stănescu).

Prof.Tăban Elena, Liceul Tehnologic Baia de Fier

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: