Școlile la control: 52 de unități fără autorizații ISU

Verificările școlilor din județul Gorj sunt pe ultima sută de metri! Autoritățile dau asigurări că elevii vor începe cursurile în condiții optime, excepție făcând câteva cazuri izolate. În comuna Cătunele, de exemplu, noul an școlar va începe înainte ca lucrările la una dintre școli să fie terminate, iar copiii vor învăța pentru o perioadă în locații temporare.

Trei echipe mixte au luat la verificat unitățile școlare din județul nostru și primele concluzii au început să fie raportate.

„Din informațiile preliminare pe care le-am primit, pot spune că nu avem școli fără autorizații sanitare, avem 52 de unități școlare neautorizate de ISU, dar 50 dintre ele au aviz de funcționare, două sunt neautorizate și va trebui văzut despre ce este vorba. Avem la Cătunele o școală care este relocată din cauza lucrărilor care se execută la clădire și copiii au fost relocați într-o altă clădire pusă la dispoziție de primărie, iar copiii își vor începe cursurile fără probleme”, a afirmat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj.

Primarii se pregătesc cum pot pentru așteptarea noilor elevi. În general, ei au făcut igienizări ale spațiilor.

La Glogova, nu s-au făcut, recent, investiții majore la școli, dar copiii vor fi primiți în condiții optime. 

„Școlile au fost reabilitate în anii trecuți, iar acum ne-am asigurat că nu le va lipsi nimic elevilor. Bugetul primăriei nu ne permite să le oferim copiilor ghiozdane cu rechizite, așa cum se întâmplă în alte localități care stau mai bine financiar, dar ne-am asigurat că actul educațional se poate desfășura așa cum trebuie și în Glogova”,  a afirmat primarul comunei, Glogova, Gheorghe Alpredi.

Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: