Scapă de mirosurile neplăcute din casă fără chimicale
Uneori în casă apar diferite mirosuri neplăcute din cauza unor bacterii acumulate în anumite zone ale casei, a mucegaiului sau a umidităţii. În baie, în bucătărie, în dresing sau şifonier, ori pur şi simplu în frigider, pot apărea mirosuri supărătoare de care însă poţi scăpa uşor dacă şţtii ce să foloseşti.
Mirosul din șifonier poate fi îndepărtat cu câteva picături de votcă. În plus, alcoolul va distruge bacteriile acumulate de la ultima purtare, iar dacă lași îmbrăcămintea la aerisit, nu va mai rămâne niciun miros neplăcut. O soluție radicală este să pui votcă într-o sticlă cu pulverizator și să stropești pereții interiori ai șifonierului și hainele. Votca nu pătează deloc, se evaporă și va lua toate mirosurile neplăcute.
Mirosul stătut al prosoapelor se îndepărtează cu lavandă. Săculeții cu lavandă uscată sunt foarte eficienți. La fel de bună este și sulfina. Aroma ei va elimina mirosul neplăcut al hainelor și lenjeriei.
Chiuveta din bucătărie poate fi parfumată dacă dai drumul la apă caldă peste coji de portocale sau lămâie, până când acestea își împrăștie aroma. O altă soluție e să pui o linguriță de bicarbonat și apoi să torni un amestec format din părți egale de apă și oțet alb. Această procedura poate fi aplicată pentru toate scurgerile din casă, cel puțin o dată pe săptămână.
Dacă au apărut mirosuri persistente în congelator şterge interiorul congelatorului cu o bucată de vată sau bumbac, îmbibata în extract de vanilie. Pentru frigider, amestecă vanilia cu puțin oțet. Sau folosește apa cu oțet, suc de lămâie diluat cu apă. Pune în frigider un vas cu bicarbonat de sodiu care va absorbi toate mirosurile neplăcute. Trebuie schimbat la fiecare 2-4 zile.
Dacă ți se pare că preșurile sau covorul emană un miros mai puțin plăcut, presară bicarbonat de sodiu și lasă câteva ore, apoi aspiră.
Mirosul închis din beci poate fi eliminat dacă lași peste noapte o ceapă tăiată în două pe o farfurie. Tot așa poți rezolva și mirosurile neplăcute din bucătărie.
Arde în casă frunze de dafin, dacă vrei să împrospătezi aerul din casă.