Șansă pentru tinerii antreprenori gorjeni. Pot câștiga 44 de mii de euro!
Sute de gorjeni s-au înscris, până acum, în programul Start Up Nation. În acest an, au fost înființate peste 800 de firme, un număr dublu în comparație cu 2016. Cei care vor avea proiecte viabile ar putea primi câte 44.000 de euro de la stat. Cele mai mari șanse le au afacerile din producție și cele creative, din industria IT.
Tinerii antreprenori din județul Gorj au șansa de a prinde câteva zeci de mii de euro dacă proiectul lor va deveni unul dintre cele câștigătoare. La nivel național, vor fi selectate 10.000 de firme din cele circa 20.000 care s-au înscris în programul Start Up Nation, un program guvernamental prin care pot accesa cel mult 200.000 de lei pentru începerea unei afaceri.
„Să lucreze corect!”
Marin Ciumag, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj, le-a oferit câteva sfaturi celor care s-au „aventurat” în acest proiect: „În primul rând, atunci când se înființează o societate, persoanele care fac asta trebuie să știe în ce activitate vor desfășura, să vadă și dacă aceasta are șanse reale să fie rentabilă și în județul Gorj. Să-și facă și anumite calcule, cu ajutorul unui specialist, să vadă ce va cheltui, ce venituri va avea. De asemenea, trebuie să-și ia măsuri pentru a avea relații cu societăți care sunt viabile. Mai sunt agenți economici care nu lucrează corect și încearcă să-și fenteze partenerii de afaceri. Să lucreze corect și să-și îndeplinească toate obligațiile față de stat și celelalte instituții”.
Primele evaluări arată că mai mult de jumătate dintre solicitanții de finanțare start-up sunt tineri până-n 35 de ani. Semnarea contractelor acceptate se va face până cel târziu la data de 29 septembrie. Pentru a implementa planul de business, aplicații acceptați au la dispoziție un an întreg, adică până la 29 septembrie 2018. Consultanții atenționează că dacă veți da faliment după trei ani de la intrarea în proiect, trebuie să restituiți banii statului.
INTERES
Interesul deosebit pentru acest program este demonstrat de numărul extrem de mare al participanților care au aplicat, mai ales în ultima zi – 14 iulie, pe finalul procesului. Astfel, în ultimă oră, de la 19:00 la 20:00 au fost trimise 1403 planuri de afaceri, iar în ultimele 5 minute s-a ajuns la performanța absolută de a avea un aplicant pe secundă! În total s-au depus 19.296 proiecte.