Salariile profesorilor vor crește în etape

Deși inițial autoritățile au promis o majorare de 20% a salariilor profesorilor pentru ianuarie 2024, creșterea va fi acordată în etape.  

În urma negocierilor dintre liderii sindicatelor și premier, profesorii ar urma să primească aproximativ 13 % de la 1 ianuarie.

Aproximativ o oră și jumătate au durat discuțiile de la sediul Guvernului, iar după negocieri sindicaliștii au ieșit mulțumiți asta deși majorarea promisă de Guvern nu va fi acordată într-o singură etapă așa cum autoritățile s-au angajat în vară astfel încât profesorii să oprească greva și să încheie anul școlar.

Potrivit promisiunilor de atunci profesorii urmau să primească de la 1 ianuarie o majorare de aproximativ 20% care ar fi dus la creșterea salariul profesorului debutant care ar fi ajuns să fie egal cu salariul mediu brut pe economie.

Practic de la 3.100 de lei net cât are în prezent un dascăl debutat acesta ar urma să ajungă în cele din urmă să primească 4.600 de lei bani în mână. Însă acum liderii de sindicat vorbesc doar de o creștere de 13% acordată de la 1 ianuarie care înseamnă un plus de aproximativ 400 de lei, iar restul banilor vor fi acordați în vara anului viitor.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: