Salariaţii Poştei Române cer măriri de salariu. Se anunţă proteste!

Situaţie tensionată între conducerea Poştei Române şi salariaţi. Sindicaliştii anunţă că vor iniţia proteste, dacă nu li se vor respecta drepturile şi nu vor fi mărite salariile.

În cadrul Conferinţei de Dialog Social a CJ Gorj, Radu Bălan, președintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a enumerat nemulţumirile angajaţilor şi lipsa de comunicare de care dă dovadă conducerea poştei. Peste 80% dintre personal nu depăşeşte salariul minim pe economie: „Vrem să prezentăm problemele cu care se confruntă Poşta Română şi salariaţii acesteia. Câştigul salarial net al angajaţilor din Poşta Română, în anul 2023, este de 2.300 lei, cu tot cu tichete. Peste 80% din salariaţi au salariul minim pe economie. O mare parte sunt agenţii poştali şi factorii poştali care au şi norme reduse. De aproape un an de zile s-a creat o relaţie conflictuală la nivelul companiei şi sindicatului reprezentativ, mai exact din data de 4 iulie 2022, atunci când Consiliul de Administraţie a aprobat o nouă organigramă, fără ca în prealabil conducere companiei să-şi fi desfăşurat procedura de informare şi consultare a sindicatului, aşa cum presupun reglementările legale".

Liderul sindical a afirmat şi că le-a fost promisă o mărire de salariu în 2023, lucru care nu a mai avut loc: „Contractul colectiv de muncă îl avem până în ianuarie 2024. În actualul contract aveam o întânire pentru majorarea salariilor pe anul 2023, lucru care nu s-a întâmplat până în prezent. Practic orice discuţie la nivelul Poştei Române este condiţionată de managerul companiei. Ne dorim implementarea unui sistem de salarizare transparent. Nu există criterii care să precizeze cum angajaţii Poştei Române îşi pot mări salariul”.

Salariaţii se tem că îşi vor pierde locurile de muncă şi îşi doresc o discuţie în care să fie lămuriţi cu privire la situaţiile actuale. Aceştia transmit şi că există posibilitatea să facă proteste sau să intre în grevă: „În orice moment ne putem aştepta la proteste, greve. Serviciul de curierat rapid, care funcţiona foarte bine la Poşta Română, a fost brusc eliminat. De ce? Al cui a fost interesul”, au mai spus sindicaliştii.

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, le-a oferit sprijinul şi i-a invitat pe sindicalişti la o discuţie, la Prefectură: „Ma interesează foarte mult şi vă garantez că voi fi mediatorul dintre dumneavoastră şi conducerea poştei. Mâine vom vedea ce putem face, am o deplasare la Bucureşti şi o să am o discuţie. Putem să discutăm înainte, vă aştept la 18:00, la Prefectură”.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: